ALAÇAM’DA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ

......


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 11 Kasım 2016 03:00
Okunma Sayısı : 2615
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



     Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Alaçam'da da törenlerle anıldı. Alaçam'da Atatürk'ü anma programı Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, Belediye Başkanımız Hadi UYAR ve siyasi parti başkanlarının Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından sirenlerin çalmasıyla yapılan 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.



       Tören, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla devam etti. Programa Kaymakam Oğuz Alp ÇAĞLAR, Belediye Başkanımız Hadi UYAR, Jandarma Komutanı Üstğ. Murat ŞENYURT, İlçe Emniyet Müdür V. Kenan BIYIK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai TURAL, Sağlık Grup Başkanı Dr. Radi ŞEN, AK Parti İlçe Başkanı Av. Ali ŞENGÜL, CHP Alaçam İlçe Başkanı Fuat CANBAZ, MHP Alaçam İlçe Başkanı Erdinç GÜL, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Günün anlam önemini belirten konuşma Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim AÇIKGÖZ tarafından yapıldı. Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, "10 Kasımlar milletçe tuttuğumuz yasa rağmen, Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız" dedi.
    Alaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Özel Alaçam Detay Ortaokulu öğrencileri tarafından  Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirmesi ve oratoryo ile program sona erdi.





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş