ALAÇAM DA TRAFİKTE YAYA BİLİNCİNİN OLUŞTURULMASI PROJESİ

TRAFİKTE YAYA BİLİNCİNİN OLUŞTURULMASI PROJESİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 06 Şubat 2019 03:00
Okunma Sayısı : 1760
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



    İçişleri Bakanlığının “Trafikte Yaya Bilincinin Oluşturulması Projesi” kapsamında 06 Şubat 2019 tarihinde 12: 00 ile 13:30 saatleri arasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Alaçam İlçesi Yenicami Mahallesi Anneler Parkı önünde düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Sayın Fikret ZAMAN, Belediye Başkanı Hadi UYAR, İlçe Emniyet Müdürü Kenan BIYIK, İlçe Jandarma Komutanı Samet KURUÇELİK, Kurum ve Kuruluş Amirleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.



Programda konuşan İlçe Kaymakamı  Fikret ZAMAN; ’Trafik kazalarında can ve mal kayıplarını en az seviyeye indirmek ve bu konuda azami derecede gayret göstermek hepimizin görevidir. Önceliği vermemiz gereken yaya geçişlerinde sürücüler olarak yayalara yer vermediğimiz için böyle can ve mal kayıpları meydana gelmektedir. Bu kayıpları önlemek için yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğu bilincinin oluşturulması için bu kampanya başlatıldı’ dedi.2019 yılının İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun talimatlarıyla Türkiye’de Trafikte yayalara öncelik yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda bu gün öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganıyla Türkiye genelinde aynı saatlerde bu kampanya yürütüldü. Buradaki amaç, Türkiye genelinde her yıl ortalama 1700 civarında vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Bu kazalarında maalesef bir çoğu yaya geçitlerinde meydana gelmektedir.



Yapılan etkinlik çerçevesinde İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve diğer daire Amirleri sürücüleri bilinçlendirmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşür ve el ilanlarını sürücülere vererek konu ile ilgili bilgilendirdiler. İlçe Kaymakamı Sayın Fikret ZAMAN, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi ve başarı dileklerinde bulundu.






LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş