BAFRA KARABURÇ CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI

........


Haber Kategorisi : Güncel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 18 Eylül 2016 03:00
Okunma Sayısı : 2921
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



     Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, 16.09.2016 Cuma günü saat 14.00’de Bafralı AŞÇI ailesi tarafından Bafra ilçesi Karaburç Mahallesi’nde yaptırılan Karaburç Camii’nin açılış törenine katıldı.
       
 


      Karaburç Camisinin açılış törenine ayrıca, Samsun Milletvekilleri Orhan KIRCALI, Hasan Basri KURT, Erhan USTA, Alaçam Kaymakamı ve Bafra Kaymakam Vekili Oğuz Alp ÇAĞLAR, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, Bafra Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
        
 
 
         Vali İbrahim ŞAHİN ise yaptığı konuşmasında, “AŞÇI ailesi Bafra ilçesine benim Samsun’a ilk geldiğim yılda güzel bir fakülte kazandırdı. Birçok zenginimiz var ama hiç kimseye bir şey koklatmıyorlar. Ama AŞÇI ailesi Bafra ilçesine hem bir fakülte, hem de bu gün açılışını yapacak olduğumuz bu camiyi kazandırdılar. Özellikle Bafra ilçemiz neredeyse ülkemiz de il sıralamasında 50’nci veya 60’ncı sırada. 140 bin nüfusu olan bir ilçe. Onun için Bafra daha hızlı, daha düzenli bir şekilde gelişmeyi hak ediyor. Kuş Cennetinin yüzde 90’ı Bafra sınırları içerisinde yer almaktadır. Onun için AŞÇI ailesi sıradan bir otel değil, Arap turizmine hitap edebilecek küçük, küçük blokların olduğu daha mütevazi bir butik otel hizmete sunarak Bafra’ya katkı sağlamış olurlar. Camiler sadece beş vakit ibadet edelim, sonra kapısına kilit vuralım veya kapatalım diye yaptığımız yerler olmamalı. Mutlak surette camilerimiz 24 saat açık olan etrafında insanların oturduğu, sohbet ettiği, ders aldığı, çocukların gelip sosyalleştiği, hatta dini terminolojiye hakim olduğu, vakıf olduğu yerler olmalı. Eğer biz bunu yapabilirsek sağlıklı bir zemine oturmuş oluruz.
 
        Bu ölümlü dünyada bu güzel eseri buraya kazandırdıkları için AŞÇI ailesini yürekten kutluyorum. Bu sıcakta bizleri burada bekleyen siz değerli cemaatimize, köy halkına, vatandaşlara şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.
 
        Konuşmaların sonunda Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN, diğer protokol üyeleri, AŞÇI ailesinin en büyüğü anneleri Hanife AŞÇI ve ailenin en küçüğü Alper AŞÇI tarafından açılış kurdelası kesilen Karaburç Camisi ibadete açıldı.
 








LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş