SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN SİVRİTEPE YE YÜRÜNDÜ

Sarıkamış Faciasının 100. Yılında Alaçamlılar Sivritepe'ye yürüdü


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 08 Ocak 2015 02:00
Okunma Sayısı : 3117
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

  
 

       Birinci Dünya Savaşı sırasında doğu cephesine giden 90.000 askerimiz soğuktan donarak Şehit olmuştu. Tarihimizdeki bu acı olayı unutmamak ve unutturmamak, yeni nesile Şehitlerini hatırlatmak ve onların yaşadıklarını anlamalarını sağlamak için Alaçam'da Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Alaçam Kaymakamlığı ve Alaçam Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği Gençlik Şühedanın İzinde Yürüyüşü adıyla 8 Ocak 2015 günü Sivritepe'ye yüründü.Sivritepe yolunun pek kullanılmaması nedeniyle yollar karlıydı. Yolların karlı olmasıyla yürümek daha da zorlaştığı için gençler Şehitlerimizin düşman dışında doğa ile de nasıl büyük bir mücadele verdiğini daha iyi anladılar.


     Alaçam Hükümet Konağı önünde toplanan yürüyüşçüler saat 12.00 da harekete geçti. Bafra Caddesi'nde başlayan yürüyüşte Drama Köprüsünden geçilerek Karşıyaka Mahallesi'nde Sivritepe'ye doğru yürüyüş devam etti.



       Yaklaşık yarım saatlik yürüyüşün ardından Sivritepe Höyüğü'ne varıldı.
       Sivritepe'ye varılınca kısa bir anma programı yapıldı. Şehitler için Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı Okundu. Anma programının sunuculuğunu Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet ÇELİK yaptı.


     İlk olarak Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR yürüyüş yapanlara kısa bir konuşma yaptı. Atalarımızın ülkeyi kurtarmak için canları pahasına mücadele ettiklerinin, Sarıkamıştan geçerken de kendi canlarını hiçe sayıp vatanları için bile bile ölüme gittiklerini söyledi. Allah göstermesin bugün yine böyle bir durumda kalınsa, bile bile ölüme gidecek gençlerimiz olduğunu ve onlarla gurur duyduğunu söyledi.Biz Alaçamın merkezinden buraya kadar 1-2 kilometre anca yürümüşüzdür. Ancak Sarıkamıştaki şehitlerimiz bizden çok daha uzun mesafeleri üzerlerinde incecik giyisilerle, çarıklarla katetmek zorunda kaldılar. Biz bu halimizle bu kadar üşüdük, bu kadar yorulduk, yine de onların halini anlayamayız dedi.


    Daha sonra Alaçam Belediye Başkanı Ecz. Hadi UYAR kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında 100 yıl önce askerlerimizin vatanları uğruna dondurucu soğukta vatan için ölümü göze aldıklarını , onlar sayesinde bu ülkede bu kadar rahat yaşayabildiğimizi söyledi.


    Ardından Alaçam Din Görevlileri Derneği Başkanı Cemalettin TINGIR şehitlerimiz için dua etti.






    Sivritepe deki program ikramların dağıtılmasıyla devam etti. Ardından geri dönüş başladı. Alaçam Belediye Binasının önünde toplu fotoğraf çekiminden sonra yürüyüş sona erdi.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş