BÜYÜK FELAKET GERZE YANGININ 66.YIL DÖNÜMÜ


Haber Kategorisi : Gerze-Dikmen-Durağan Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 13 Şubat 2022 16:31
Okunma Sayısı : 2206
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Gerze Belediyesi

      ''13 Şubat 1956 ilçemiz için tarihe geçmiş en acı günlerin başında gelmektedir.Bundan 66 yıl önce büyük bir ihmal sonucu meydana gelen yangın felaketi 21 vatandaşımızın can kaybına ve hemşehrilerimizin mal kaybına neden olarak, halkımızın ve ilçemizin üzerinde acı ve derin izler bırakmıştır.

      Dönemin Reis-i Cumhur’u Celal BAYAR ve Dönemin Başvekili Adnan MENDERES tarafından Gerze’miz küllerinden doğarak tekrar şehirleşmiş, acılar sarılmaya başlanmıştır.Bizler de bugün ilçemizin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartmak için aynı doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

      Bu büyük felaketin üzerinden 66 yıl geçmesine rağmen her 13 Şubat'ta bu acı ilçemizde tekrar yaşanmakta ve her lodos rüzgarı estiğinde halkımızın üzerinde büyük bir tedirginlik oluşmaktadır.

      Kötü günleri anımsamak hiç hoş değil ancak tarihimizi unutmamak adına, bu acı olayı yaşayanların anılarını taze tutmak, yaşamayanların da bu anıları dinleyerek tarihimize ışık tutmalarını sağlamak ve bu felaketten ders çıkarmalarına vesile olmak, yöneticiler olarak bizlerin öncelikli görevleri arasında bulunmaktadır.

     Bu yıl, 66 yıl önce yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ilçe protokolüyle birlikte ilk kez mezarları başında dualarla anacağız.

      Bu vesile ile 66 yıl önce yaşanan yangın felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diler, ilçemizde bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması temennisiyle saygılar sunarım.''

CEVAT ŞENSOY

GERZE BELEDİYE BAŞKANI


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş