SAMSUN BATI ÇEVRE YOLU İNŞAATI DEVAM EDİYOR
| Haber Kategorisi | : Samsun Haberleri |
| Okunma Sayısı | : 117 |
| Haberin Yazarı | : Yönetici |
| Haberin Kaynağı | : Samsun Valiliği |

SAMSUN BATI ÇEVRE YOLU İNŞAATI DEVAM EDİYOR
Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı/Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Samsun Milletvekilleri Av. Ersan Aksu ve Av. Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve AK Parti İl Başkanı Sayın Mehmet Köse ile birlikte;
Temeli, 10 Ocak 2026 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nun teşrifleriyle atılan 18 milyar ₺ proje bedelli, 16,3 km uzunluğunda ve 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli Samsun Batı Çevre Yolu’nun şantiyesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.
Samsun Batı Çevre Yolu inşaatı devam ediyor ve proje temeli 10 Ocak 2026 tarihinde atılarak hayata geçiriliyor. 16,3 kilometre uzunluğunda, 6 şeritli (3 gidiş 3 geliş) bölünmüş yol standardında inşa edilecek olan yol; 2 çift tüplü tünel, 3 viyadük ve 6 köprülü kavşak içerecek.
Proje tamamlandığında mevcut 29,6 kilometrelik ve 40 dakikada kat edilen güzergah, 13,3 kilometre kısalarak 10 dakikaya inecek. Bu gelişme ile yılda 2 milyar 157 milyon lira tasarruf sağlanacak ve 20.472 ton karbon salınımı azalacak.

