2. ULUSLARARASI KURTULUŞ YOLU SAMSUN-YAKAKENT ETABI YAPILDI


Haber Kategorisi : Spor Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 30 Ağustos 2024 23:23
Okunma Sayısı : 211
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

2. ULUSLARARASI KURTULUŞ YOLU SAMSUN-YAKAKENT ETABI YAPILDI

       Samsun'da 18 farklı ülkeden 115 profesyonel sporcunun katılımı ile düzenlenen 2'nci Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun startı verilip 151,1 kilometrelik ilk etabı tamamlandı.

       Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) iş birliğinde, 30 Ağustos-2 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen 2'nci Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun  startı, 18 farklı ülkeden 115 profesyonel sporcunun katılımı ile İlkadım ilçesindeki Tütün İskelesi'nden verildi. Sporcular, Samsun, 19 Mayıs, Bafra, Alaçam, Yakakent etabında 151,1 kilometre uzunluğundaki parkurda yarıştı.

        2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Samsun-Yakakent etabıyla başladı. Turun 1. Etap yolunda bulunan Alaçam ilçemizde Geyikkoşan Bulvarından geçen sporcular büyük heyecanla karşılandı. Sporcuları Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı Ramazan Özdemir ve vatandaşlar takip ettiler sporcuları alkışladılar.

     2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Samsun - Yakakent Etabının Finali Yakakent İlçesinde Büyük Bir Coşku ile Gerçekleştirildi, Bu etapta dereceye giren sporculara ilçe Kaymakamı Abdüssamet Kılıç, Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu ve diğer yetkililer tarafından madalyaları takdim edildi .

2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Samsun - Yakakent Etabında ilginç görüntüler de vardı. Etkinlik dolayısıyla Samsun - Sinop karayolu Sinop yönüne gidişte yarış sırasında ulaşıma kapatıldı yol güzergahında çok sayıda güvenlik görevlisi nöbet tuttu. Yarış sırasında sporcular arasında büyük kopuşların olduğu görüldü, 1. sırada yarışan sporcu ile son sıradaki sporcu arasında yaklaşık 10 km mesafe vardı. İlk gruptan 10 km geride bulunan sporcunun arkasında yolun trafiğe açılması ile 10 km uzunluğunda çift sıralı araç trafiği vardı.

        

    



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş