26 MAHALLEYE SU SAĞLAYACAK ARITMA TESİSİ YAKINDA HİZMETE GİRİYOR


Haber Kategorisi : Güncel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 07 Ocak 2021 17:05
Okunma Sayısı : 1332
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun Büyükşehir Belediyesi

Türkiye’nin verimli tarım ovalarından Samsun’un Bafra ilçesinin kırsal bölgelerinde uzun yıllardır süren içme suyu sorunu tarihe karışıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (SASKİ) inşa ederek testlerini yaptığı Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi, hizmete girmek için gün sayıyor.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük içme suyu yatırımlarından Bafra Hacıoğlu Arıtma Tesisi ile mutlu sona sayılı günler kaldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin önem verdiği 6 milyon TL’ye mal olan yatırımın test çalışmaları tamamlandı. 26 mahallede yaşayan yöre halkının arıtılmış içme suyu hasretini bitirecek tesisin açılışını yakın zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir gerçekleştirecek.

SANİYEDE 40 LİTRE SU AKACAK

Bafra ilçesine bağlı Gökçeağaç, Azay, Keresteci, Barış, Eldavut, Kamberli, Kuşluğan, Selemelik, Terzili, Çataltepe, Dedeli, Gökçekent, Gökçesu, Hacıoğlu, Hıdırellez, İlyaslı, Kozağzı, Müstecep, Ortadurak, Örencik, Paşaşeyh, Türkköyü, Yağmurca, Yörgüç ile Alaçam ilçesine bağlı Akgüney ve Yeşilköy mahallelerinin içme suyu problemini çözen Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi ile okullar ve karakollar dahil musluklardan saniyede 40 litre su akacak.

TEST ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Bölgenin su alma yapısındaki sorunları çözen SASKİ, Azay, Boğazkaya, Kuşlağan, Kozağzı, Eldavut, Gökçesu, Barış ve Kamberli mahallelerinin şebeke hatlarını da yeniledi. Toplam 19 adet içme suyu deposu inşa edildi.

SU OLMAZSA OLMAZDIR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisinin tamamlandığını belirterek, yakında açılışını gerçekleştirecekleri müjdesini verdi. 26 mahallenin içme suyu sorununu çözen SASKİ yönetimine ve çalışanlarına teşekkür eden Başkan Demir, “Su hayattır ve en büyük ihtiyaçtır.  Dolayısıyla su sorunu çözülmeden yapılan hiçbir yatırımın ve hizmetin kıymeti harbiyesi olamaz. Bafra’nın kırsal bölgelerinde yaşayan halkımız uzun zamandır içme suyu sorunu yaşıyordu. Göreve gelir gelmez halkımızın su özlemini gidermek için kollarımızı sıvadık. Çok şükür arıtma tesisimiz hizmete hazır hale geldi.“ değerlendirmesinde bulundu. 

MEMBA KALİTESİNDE SU İÇİLECEK

2023’e kadar Samsun’un 946 mahallesindeki yol ve içme suyu sorununu mutlaka çözeceklerini dile getiren Başkan Demir, “31 Mart seçimlerinde halkımıza söz verdik. Kırsal mahallelerimizin tümünde alt yapı sorunu Allah’ın izniyle kalmayacak. Türkiye’de bir ilke imza atmak için yola çıktık ve bu hedef doğrultusunda tüm ekiplerimizle sahada gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Tarım ilçesi Bafra’da sulama suyu varken içme suyu sorunu olamazdı. İçme suyu sıkıntısını 2021 yılında bitiriyoruz. İçme suyunu sondaj ve münferit kaynaklardan temin eden halkımıza inşa ettiğimiz Hacıoğlu Arıtma Tesisi ile memba kalitesinde kesintisiz su içireceğiz” ifadelerini kullandı.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş