55. DİKMEN YAĞLI GÜREŞLERİNDE BAŞ PEHLİVAN MUSTAFA TAŞ OLDU


Haber Kategorisi : Gerze-Dikmen-Durağan Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 19 Temmuz 2022 12:47
Okunma Sayısı : 1360
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Dikmen Kaymakamlığı

        55.si düzenlenen Sinop Dikmen Festivali ve yağlı güreşleri 17 temmuz 2022 Pazar günü yapıldı.

           Sinop ili Dikmen Belediyesi tarafından düzenlenen 55. Yağlı Güreşler Sırık Kebabı ve Kültür Festivali 17 Temmuz 2022 Pazar günü Şehit Ercümet Türkmen Güreş alanında yapıldı. Festivale Sinop ve çevre illerden yoğun bir katılım oldu. Festival alanında  Dikmen ilçesinin yöresel el sanatı ürünleri yanında çevre ilçe ve illerden gelen pazarcıların ürünlerini pazarladıkları stantlar yer aldı. Tabi ki festivalin en iştah açıcı kısmı festivale adını veren SIRIK KEBABI idi. Bu yöremize has sırıklara geçirilerek ateş üzerinde pişirilen kebaplar afiyetle tüketildi.
        Programa: Sinop Valisi Erol KARAÖMEROĞLU,  AK Parti Sinop Milletvekili  Dr.Nazım MAVİŞ ve CHP Sinop Milletvekili  Barış KARADENİZ, Kaymakam Sayın Feyza Nur KILIÇ, Yakakent Kaymakamı  Abdüssamed KILIÇ, İl Jandarma Komutanı Ferhat KURAN, İl Emniyet Müdürü  Tarıkhan ÇETİNER Belediye Başkanı Adnan ACAR, Siyasi Parti ve STK temsilcleri, sponsorlar ve vatandaşlar katıldı. Programa İç İşleri Bakanı Süleyman SOYLU'da telefonla katılarak yapılan etkinliğin hayırlı olmasını temenni etti. 
 
     Sinop ili Dikmen Belediyesi tarafından düzenlenen 55. Yağlı Güreşleri Şehit Ercümet Türkmen Güreş alanında  yapıldı. Özellikle 621. Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ikinci olan Sinop Durağan'lı Baş Pehlivan Mustafa TAŞ'ı izlemek için gelen seyircilerin yoğunluğu göze çarptı Seyirci desteğini de arkasına alan Mustafa TAŞ güreşlerde Baş Pehlivan olurken Mendres SALTIK'ı mağlup etti.
Baş Pehlivanlık Güreşleri

1. Mustafa Taş

2. Menderes Saltık

3. Ahmet Selbest ve İbrahim Çoraman




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş