57. SİNOP DİKMEN SIRIK KEBABI VE YAĞLI GÜREŞLERİNDE MUSTAFA DOĞAN ÖZKAYA BAŞ PEHLİVAN OLDU


Haber Kategorisi : Gerze-Dikmen-Durağan Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 29 Temmuz 2024 12:56
Okunma Sayısı : 672
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Dikmen Kaymakamlığı

57. SİNOP DİKMEN SIRIK KEBABI VE YAĞLI GÜREŞLERİNDE MUSTAFA DOĞAN ÖZKAYA BAŞ PEHLİVAN OLDU

      28 temmuz 2024 pazar günü Sinop ili Dikmen ilçesinde 57. Dikmen Sırık Kebabı festivali ve yağlı güreşleri etkinliği yapıldı. Katılımın çok yüksek olduğu festivale çeşitli boylarda 300 den fazla güreşçi katıldı. Festival nedeniyle ilçeye çeşitli il ve ilçelerden pazarlamacı ve satıcıların geldi festivale katılanlar çeşitli ihtiyaçlarını kurulan bu pazar alanlarından karşıladı.

        Festivalde en büyük rağbeti festivale adını veren ve bu yöreye mahsus olarak sırıklara takılarak pişirilen ve enfes tadı ile iştah açan SIRIK KEBABI aldı. Saatler içinde çok sayıda ocakta pişirilen yüzlerce sırık kebabı  tüketildi.

        Etkinliğe  Sinop Valisi Dr. Mustafa  Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan Hanımefendi, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Tasdemir,  İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Metin Sarıhan, Dikmen Kaymakamı Ozan Civelek, Erfelek Kaymakamı Ataberk Altun, İl Genel Meclis Başkanı Ersin Yaman, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, AK Pari İl Başkanı Uğur Giresun, İstanbul Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Genel Sekreteri Mahir Irmak, Kurum Müdürleri, Dikmen İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Türkmen ve Ecevit Dinç, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

     Baş Pehlivanlık güreşlerinde; Birinci Mustafa Doğan Özkaya, ikinci Bekir Eryücel, üçüncü Feyzullah Aktürk ve Ahmet Serbest oldu. Vali Dr. Mustafa  Özarslan  Kore Gazisi Kazım Kapıcı ile birlikte Geleneksel Dikmen Yağlı Güreşleri’nde  Başpehlivanlara madalyalarını  takdim etti.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş