630. ALAÇAM GEYİKKOŞAN HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ YAPILDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 06 Mayıs 2023 21:19
Okunma Sayısı : 917
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Alaçam Belediyesi

       630. GEYİKKOŞAN HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ VE  YAĞLI PEHLİVAN  GÜREŞLERİ YAPILDI.

        Alaçam Belediyesi tarafından  her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan güreşlerinde başpehlivanlığı Tanju Gemici kazandı.  

  Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri 630. Geyikkoşan Yağlı Pehlivan Güreşler, 600 güreşçinin katılımı ile yapıldı. Alaçam Belediye Başkanı  İlyas ACAR, “ 600 yıllık bir geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla da bu 600 yıllık gelenekte en iyisini , en güzelini ortaya koymaya çalışıyoruz. Kıran kırana güreşler izleyeceğiz. Bundan sonra ki yıllarda da 6 Mayıs Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşlerine daha üst düzeylerle devam edeceğiz.” Dedi.

  Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen pehlivanlar 14 kategoride kıyasıya mücadele etti. 20  başpehlivanın katıldığı ve kıran kırana geçen başpehlivanlık müsabakaları sonunda  rakiplerini yenen Tanju Gemici ile Mustafa Aslan finalde karşılaştı. Rakibini yenen Tanju Gemici başpehlivan oldu. Yapılan ağalık yarışmasında 750 bin 55  lira ile iş insanı İbrahim DENİZ kazandı.

     Hıdırellez şenliklerinde Mesire alanında seyyar olarak açılan tezgahlarda helvadan, çereze, çeşitli içeceklerden bakkaliye malzemeleri satışı yapıldı, kasap çadırlarında kesilmiş kuzular pirzola olarak parçalanıp ızgaralar üzerinde pişirilerek afiyetle yenildi, oyun alanlarında kasnaklarla sigara alma yarışı, çeşitli oyun aletleri ile oynanan oyunlar penaltı atışları gibi birbirinden değişik etkinlikler yapıldı.

       Etkinliğe Protokol üyeleri, Milletvekilleri ve Milletvekili adayları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kamu kurum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, İstanbul'da yaşayan Alaçamlı iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

  

  



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş