65 YAŞ ÜSTÜ AŞILAMADA YAKAKENT İLÇEMİZ SAMSUN DA 1.SIRADA


Haber Kategorisi : Yakakent Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 14 Aralık 2021 14:16
Okunma Sayısı : 1710
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun İl Sağlık Müdürlüğü

         Dünyada ve Ülkemizde Koronavirüs salgınının hız kesmeden devam ettiği ve her gün yeni bir varyantının çıktığı günümüz şartlarında  bu salgınla mücadele etmek için tek geçerli yol aşı olmaktan geçmektedir. Önce birinci doz sonra ikinci doz derken artık günümüzde üçüncü ve dördüncü doz aşılama çalışmaları devam etmektedir. Uzmanların yaptığı açıklamalar ve çevremizde tanıdığımız yakınlarımızdan aşı olanların bu illet hastalığı daha rahat atlattıklarını görüyoruz. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunanların bir an önce 3.doz aşılarını olmaları kendi sağlıkları için çok önem taşımaktadır.

         Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Samsun'un ilçelerinde 65 yaş üstü vatandaşların aşılanma oranlarını harita üzerinde yayınladı.Harita incelendiğinde 65 yaş üstü en fazla aşılanma oranının 81,70 ile Yakakent İlçesinin olduğunu görüyoruz. Bu duyarlı davranışlarından dolayı Yakakent'i tebrik ediyoruz. Yakakent'ten sonra ikinci sırada 77,48 ile Atakum ilçesi ikinci sırada yer alıyor. Alaçam 70,84 le halen saı ile boyanmış ilçeler arasında yer alıyor.

     İl sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamada; MAVİ renk size GÜVENİ;SARI renk DİKKATLİ OLMAYI;TURUNCU renk ise ACİLEN aşınızı tamamlamayı hatırlatmalı. Aşınızı yaptırın, çözümü olan bir hastalık yüzünden sağlığınızı riske atmayın .



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş