ALAÇAM DA 10 KASIM ATA YI ANMA PROGRAMI

........


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 10 Kasım 2017 03:00
Okunma Sayısı : 1791
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Alaçam Belediyesi



Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Alaçam’da da törenlerle anıldı.

Alaçam’daki Atatürk’ü anma programına Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve Siyasi Partilerin Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. 10 Kasım Atatürk’ü anma programında, çelenklerin anıta sunulması akabinde 2 dakikalık saygı duruşu, sirenlerin çalmasından sonra İstiklal marşı okundu.



       İkinci program Saat 09.30’da Alaçam Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda devam etti. Alaçam Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Alaçam Detay Ortaokulunun hazırlayıp sunduğu program yine Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti; Programa Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Şenyurt, Alaçam devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Radi Şen,İlçe Emniyet Amiri Kenan Bıyık, İlçe Müftüsü Mehmet Süsün, PTT Müdürü Onur Kıyıcı, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Güreş, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Mehmet Fatih Öztürkçe, ve Şube Müdürü Ömer Şener,  Toplum Sağlığı Müdürü Ertan Baş, Tapu Sicil Müdürü İlhan Kaleli, Nüfus Müdür V. Orhan Onar, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Çelik, Kenan Pir,Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih İleri,Okul müdürleri, CHP Alaçam İlçe Başkanı Fuat Canbaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını Alaçam Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aygül yaparak şunları söyledi; 10 Kasım 2017 Cuma günü Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız 79. Yıl dönümünde Şükranla, minnetle ve rahmetle anmaktayız. Milletleri millet yapan özelliklerinden biride ahde vefadır. Atasını ecdadını rahmetle ve minnetle anmayanlar yok olma merhalesindedir. Hele hele söz konusu olan Gazi Mustafa Kemal ise sözler kifayetsiz kalır. Türk Milletinin asil evlatları; Ulusumun tarihe mal olmuş liderlerini, devlet adamlarını övgüyle anmalı muhabbetle selamlamalıyız.

Kısacık Ömrüne Tamı tamına 57 yıla Balkan harbini 1. Cihan harbini ve en önemlisi Kurtuluş mücadelesinin verildiği Kurtuluş harbini sıkıştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Cephe savaşlarını küçümser ve derki "asıl savaşımız Cehaletle Savaştır" der.

Mektepler Bu savaşın karargahıdır, Sevgili öğrenciler Sizler Bu karargahın neferlerisiniz. Sizler kazanılacak savaşın parlayan yıldızlarısınız Kıymetli Öğretmenler Sizler Yolumuzu aydınlatan sönmez meşalelersiniz Ölüm bir yok oluş değil Sonsuzluğa geçiştir. Milletinin gönlünde yaşayanlar ise ölü değildir. Bilakis aramızdadırlar. Fikirleri Yaptıkları ve İnkılapları yaşadıkça yaşayacaktır. Sevgiyle ve rahmetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk " Benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar kalacaktır." Demiştir.

Bizler Dimdik ayaktayız Cumhuriyetin Yılmaz Bekçileriyiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet emin ellerdedir. Rahat uyuyunuz ebediyete kadar Türk kalacak bu topraklarda ecdadımız ile berabere sonsuza kadar sahip çıkacağımızdan emin olunuz. Tekrar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyor, Ruhu şad olsun diyorum dedi.

Özel Alaçam Detay Ortaokulu Öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirmesi ve Alaçam Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Öğrencilerinin hazırladığı parodiler ile son buldu.

Konuşmaların ardından, çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Şener tarafından Atatürk’ün hayatını anlatan biyografisi ile son buldu.







LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş