ALAÇAM DA CHP KURULUŞUNUN 94. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

.............


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 09 Eylül 2017 03:00
Okunma Sayısı : 2056
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



       Tüm ülkemizde olduğu gibi İlçemizde de Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluşunun 94.yılı törenlerle kutlanıyor.Bilindiği gibi CHP, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.

1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir.




       Alaçam daki kutlama etkinliği 9 Eylül 2017 Cumartesi günü İlçemiz Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtı önünde yapıldı.Alaçam CHP İlçe başkanı Fuat CANBAZ Atatürk anıtına çelenk sundu,saygı duruşu ve İstiklal Marşı Okundu.



        Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanı Fuat Canbaz burada yaptığı konuşmada CHP kuruluşu ve Ülkemiz siyasi yaşamındaki yerinden bahsetti.Cumhuriyet Meydanındaki programa CHP ilçe yönetim kurulu,Kadın ve gençlik kolları yönetim birimleri,Belediye Meclis üyeleri,daha önceleri CHP ilçe başkanlığı ve Yönetim kurullarında yöneticilik yapanlar ve vatandaşlar katıldı.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş