ALAÇAM DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 19 Ekim 2023 15:43
Okunma Sayısı : 569
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Alaçam Kaymakamlığı

ALAÇAM DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

        Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı  Saat 10.30'da ilçe muhtarlar derneğinin Organizesinde Muhtarlar onuruna düzenlenen programa katıldı. Programda konuşan kaymakam Fatih Kayabaşı tarihimizde ilk muhtarlığın 19 Ekim 1829  günü İstanbul'da açıldığını ve sonra Anadolu'ya yayıldığını, bu tarihin Hükümetimiz tarafından 2015 yılında Muhtarlar Günü olarak kabul edildiğini; bugün dolayısıyla Muhtarlarımız ve Muhtarlık kurumunun ihtiyaçlarının, karşılaştıkları sorunların ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin, hedef ve beklentilerin belirlenmesine yönelik çalışmalar yapıldığını; Muhtarlarımızın, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da demokrasinin gereği olan katılımcılığın ve şeffaflığın sağlanmasında önemli bir işlevi yerine getirdiklerini; ilçedeki tüm kamu kurumlarının mahalleye yönelik hizmetlerinde muhtarların istişare ve destek birimi olduğunu belirterek Alaçam'da kamu hizmetlerini yönetmeye ve ilçenin sorunlarına hep birlikte çözüm bulmaya ve imkanları ölçüsünde Alaçamlı  Hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmaya gayret ettiklerini ifade etti; muhtarlarımızın gününü kutlayan Kaymakam Fatih Kayabaşı, görevlerinde başarılar diledi.

         Muhtar Derneği Başkanı Hüseyin Sönmez günün önemi anlamını belirten konuşmasında, “Bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü. Gerçekten böyle bir günü muhtarlarımıza armağan ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Devletimizin bizlere verdiği değeri, bizler de halkımızın hizmetine sunarak, onların yanında olarak ve onların hizmetine koşarak göstermemiz gerekiyor” dedi.

          Muhtarlar Derneğinde düzenlenen programa; Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı İlyas Acar, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yaşar Görmez, Daire Amirleri ve Müdürleri, Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Vedat Özyılmaz,  muhtarlar derneğinde muhtarlarla bir araya gelerek muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladılar.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş