ALAÇAM DÜRTMEN YAYLASINDA ÇİLEK HASADI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 16 Mayıs 2024 18:43
Okunma Sayısı : 610
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Alaçam Kaymakamlığı

ALAÇAM DÜRTMEN YAYLASINDA ÇİLEK HASADI

      Alaçam Kızlan Çileği meşhur bilinen doğal çilekler arasındadır. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte gerek doğada kendiliğinden gerekse bahçelerde vatandaşların kültür olarak yetiştirdiği çilekler oldukça lezzetlidir ve vatandaşlar tarafından çok rağbet görür.

         İlçemize bağlı En yüksek zirve olan Dürtmen dağı çevresindeki mahallelerimizde son yıllarda İlçe tarım ve Orman Müdürlüğünün teşvikleriyle çilek üretimi modern bahçelerde yapılmaya başlamıştır. Alaçam Kaymakamı  Fatih KAYABAŞI ve protokol üyeleri ilçemiz Dürtmen Yaylası Vicikler Mahallesinde başlayan çilek hasadı etkinliğine katıldı.

       Etkinlikte konuşan Kaymakam KAYABAŞI; "Tarım sektörü ülke ekonomisi için çok büyük öneme sahiptir. İlçemizde yüksek rakımda yetişen, lezzeti ile ön plana çıkmış olan Alaçam çileğinin, üretiminin arttırılması, pazar alanının geliştirilmesi amacıyla elimizden gelen desteği sağlamaktayız dedi.

 Çiftçilerimize verdikleri emekler için çok teşekkür eder, üreticilere bol ve bereketli hasatlar dilerim." dedi. Etkinliğe Belediye Başkanı Ramazan ÖZDEMİR, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM ve kurum müdürleri katıldı.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş