ALAÇAM İLÇESİ DÜRTMEN YAYLASINDA ÇİLEK HASAT ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 26 Haziran 2021 19:45
Okunma Sayısı : 1500
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

       Alaçam ilçemiz Dürtmen yaylası olarak tabir ettiğimiz 1000 m-1500 m rakımlı Alidedebölmesi, Kızlan, Vicikler ve Umutlu mahallelerinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik  ekibinin kontrolünde yetiştirilen çilek bahçelerinde orijinal  Alaçam çileği hasat etkinliği programı kalabalık bir  protokol ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Program Vicikler mahallesinde gerçekleştirildi. Vicikler ve çevre Köylerde çilek yetiştiricisi vatandaşlar yetiştirmiş oldukları çilekleri programa gelenlerin beğenisine sundular. Programa Samsun ve Alaçam ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri , protokol üyeleri Siyasi parti ve Sivil Toplum örgütü temsilcileri katıldı.

     Programda davetlilere  Çileğin yanında yöresel Yiyecekler, Keşkek, Yahni ve Gözleme ikramı yapıldı.Davetliler ayrıca çilek bahçelerinide gezerek dalından çilek kopardılar ve taze çileklerin tadına bakarak yetkililerden bilgiler aldılar..

    Tarım ve Orman Samsun İl Müdürü İbrahim Sağlam Dürtmen yaylası köylerimizi ileriki dönemde ilimiz bazı bölgelerinde kurulacak olan ÇİLEK KÖYLERİ projemize dahil edileceğini ‘üreticilerimizin yeni kuracağı çilek bahçeleri için gerekli fide ve malç ihtiyaçlarının hibe olarak karşılanacağını ,teknik elemanların bu bölgedeki tüm çilek alanlarının besleme programını, hastalık ve zararlılarla mücadele programlarını, yetiştirme programını yürüteceklerini ,her zaman üreticilerimizle arazide olacaklarını söyledi.                                             



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş