ALAÇAM KAVAK TEPESİ HIDIRELLEZ VE KARA KUCAK GÜREŞ ETKİNLİĞİ YAPILDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 08 Mayıs 2022 20:57
Okunma Sayısı : 1147
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

         Mayıs ayı ile birlikte İlçemizde ve diğer ilçelerde Hıdırellez ve Bolluk aşı etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Koronavirüs salgını nedeniyle üç yıldır yapılamayan etkinlikler bu illet hastalığın oldukça azalması nedeniyle bu yıl yapılmaya yeniden başlanıldı. Havaların yağışlı ve soğuk gitmesine rağmen halkın yüksek derecede katılımı insanların bu tür etkinliklere nasıl hasret kaldığının bir görüntüsüydü.

         8 Mayıs 2022 Pazar günü İlçemiz Harmancık ve Aşağı Koçlu mahalle muhtarlıklarının ortaklaşa Kavak Tepesi mevkiinde düzenlenen Hıdırellez şenlikleri ve Karakucak güreşleri büyük katılımla gerçekleştirildi. Bolluk aşı pişirilerek davetlilere dağıtıldı, dualar yapılarak 2022 tarımsal hasat sezonunun bolluk ve bereket getirmesi temenni edildi. Yerel düzeyde düzenlenen karakucak güreşlerine ilçede ve mahallere de ikamet eden Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünde kurs gören öğrenciler ve istekli gençler katıldı. Güreşler katılımcılar tarafından zevkle izlendi. yapılan ihalede  Kavak tepesinde geleneksel Hıdırellez Şenlikleri ve Karakucak Güreşlerinin 2023 yılının Güreş Ağaları Yalçın Parlak ve Birol Dinler oldu.

         Yapılan etkinliklere Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR, belediye meclis üyeleri, Alaçam Ak Parti ile Başkanı Hasan Özdemir, Kadın Kolları Başkanı Güven KICIR ve yönetim kurulu üyeleri, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş