ALAÇAM MTAL DEN İPEK BÖCEĞİ YETİŞTİRME PROJESİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 28 Mayıs 2022 18:39
Okunma Sayısı : 1382
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

         Alaçam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemi itibariyle uygulamaya başladığı "İPEK BÖCEĞİ YETİŞTİRİYORUZ" adlı projenin açılışını düzenlenen kermeste  katılımcılar ile birlikte yaptı. Proje ile ipek böceği yetiştiriciliği ile tanınan Bursa iline iklim ve bitki örtüsü açısından benzeyen Alaçam İlçesinde ipek böceği yetiştiriciliğine öncülük etmektir. Dut yaprağı ile beslenen ipek böceği lavralarının 40 gün gibi kısa bir sürede ticari değer kazanmasının ilçe de yeni bir geçim kaynağı oluşturabileceği öngörülmektedir. İlerleyen süreçte ilçe de bulunan kadın kooperatifleri ile işbirliği yaparak projenin yaygınlaştırılması planlanmaktadır.  

        Projeyi Alaçam MTAL Giyim Üretim Teknolojisi öğretmeni Hafize GÜLER idaresinde öğretmenler ve öğrenciler birlikte yürütmektedir. Kendisi aslen Bursa ilinden olan Hafize Güler öğretmen  İpek böceği yetiştiriciliğini kendi memleketinden dolayı yakinen bilmektedir.  Bu projenin yürütülmesinde tüm öğrenciler ve öğretmenler yoğun bir gayret göstermektedirler. İpek böcekleri her altı saatte bir beslenme ihtiyacı duydukları için proje sahibi Hafize Güler eşi Eyüp Güler ve diğer öğretmenler onlara dut yaprağı temin ederek beslenmelerini sağlıyorlar.

      Temennimiz projenin başarılı olarak yöremiz insanına yeni bir ekonomik gelir kaynağı olmasıdır. Emeği Geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyoruz.

   

  


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş