AŞIRI YAĞIŞLAR GERZE DE SELE NEDEN OLDU

.......


Haber Kategorisi : Gerze-Dikmen-Durağan Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 08 Ocak 2020 03:00
Okunma Sayısı : 2274
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



         Gerze İlçesinde Yaşanan yağmur yağışları sonucunda ilçede felaketin eşiğinden dönüldü.Sabaha karşı yaşanan yoğun yağmurda Cumhuriyet Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nin bazı kesimlerinde m² başına 17 kg. yağmur düşerken, mahalle sakinleri sel felaketiyle karşı karşıya kaldı.

Yaşanan sel felaketinde vatandaşlar tarafından Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY ve ekiplere haber verilmesinin akabinde anında olay yerine varan Başkan ŞENSOY, ekiplerimizle birlikte su tahliyesi gerçekleştirirken, maalesef bir ailemizin evinde ciddi hasar meydana geldi.

    Yaşanan felakette can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Başkan ŞENSOY konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “08.01.2020 sabah saatlerinde yaşanan yoğun yağmur sebebiyle Cumhuriyet Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nin bazı kesimlerinde ikamet eden vatandaşlarımız sel felaketiyle karşı karşıya kaldı.Telefon gelmesinin ardından ekiplerimizle birlikte müdahale için felaketin yaşandığı bölgelere gittik ve el birliğiyle su tahliyesini gerçekleştirdik.M² başına düşen 17 kg.lık yağmur sonucunda bir evimiz maalesef kullanılamayacak hale geldi.Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz.Mal kaybının ise telafisi her zaman yapılır.Mağduriyetlerin giderilmesi hususunda Gerze Belediyesi vatandaşının yanındadır.Olay yerine anında müdahale eden ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.Yaraları birlikte saracağız.Tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun diyorum.” Dedi.

    Belediye Başkanlığı olarak yaşanan sel felaketinde tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diler, Gerze Belediye Başkanlığı olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiriz dedi.


 

Kaynak:Gerze Belediyesi.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş