AŞIRI YAĞIŞLAR TARIM ALANLARINDA HASARA NEDEN OLDU


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 25 Ağustos 2024 12:09
Okunma Sayısı : 908
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

   

AŞIRI YAĞIŞLAR TARIM ALANLARINDA HASARA NEDEN OLDU

         Yaz boyunca beklenen yağışlar Ağustos ayının son günlerinde başladı. 25 Ağustos 2024 Pazar günü İlçemizde ve çevre ilçelerde düşen yağmur yağışları vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Fakat yaz boyunca kurak dönemde dere ve çay yataklarında biriken ot, çalı, dal yaprak gibi malzemeler aşırı yağışlar sonucunda oluşan sellerin önünü kapatarak taşkınlara neden oldu. Bu gün yağan yoğun sağanak yağmur sonucu çaylarda ve derelerde sel şeklinde akışlar meydana geldi. 

         İlçemiz Gökçeboğaz (Mayıs) çayında oluşan yağışlar sonucu meydana gelen sel suları dere yatağına sığmayarak çevredeki tarım alanlarına taştı. Oluşan sel suları tarım ürünleri ile vatandaşların yaz mevsimi tarım faaliyetleri için yaptığı tütün kurutma alanları ve konteynerlerine zarar verdi.

        Daha önceki yıllarda da aynı alanda bundan daha büyük zararlara neden olan sel taşkını meydana gelmişti. yaz boyunca kuruyan dere sağanak yağışlar sonucu taşkınlara neden olabiliyor. Bunun için yetkililerin özellikle Gökçeboğaz okulunun yanından karayolu köprüsüne kadar dere ıslah ve genişletme çalışmasını acilen yapması gerekiyor. Yoksa bu tür olaylar zaman zaman tekrar edecektir.

    

    


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş