BALKONDAKİ BİR AVUÇ RENKLİ MUTLULUK

.............


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 29 Kasım 2019 03:00
Okunma Sayısı : 2841
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

  

     Hayatta mutlu olmak için bazı küçük dokunuşlar gereklidir.Var olanla yetinmek büyük arayışlara girmekten bazen daha fazla huzur verebilir.Sonbaharın sonuna geldiğimiz şu günlerde havaların da mevsim ortalamasının üzerinde sıcak gitmesiyle balkonumuzda bir renk çümbüşünün oluşmasına sebep oldu.

    Geçen yıl aldığımız ve saksılara diktiğimiz Akdeniz iklimi bitkileri sarı Limon ve turuncu Portakal yeşil yapraklar arasında çok güzel bir görüntü veriyor.Tadı Akdeniz ve Ege bölgesinde yetişenler kadar olmasa da görüntü olarak çok güzel görünüyorlar.

  

       Diğer bir saksıda yedi veren karadut ağacı bu yıl üçüncü defa dut veriyor, tabi ki her mahsulden sonra tamamen budanırsa veriyor.Çok ilginç nasıl bu bitkinin yapısıyla oynandıysa yaprak açar gibi dut veriyor,pek doğal ve normal değil ama o da ayrı bir renk.
     Diğer yandan havaların sıcak gitmesiyle birlikte saksıdaki çilekler de çiçek açtılar ve pembe pembe kızardılar doyumluk kadar olmasalar da tadımlık olarak onlarda balkonumuzu renklendiriyorlar.Ayrıca domates ve biberler bir tarafta farkındalık oluşturuyor.Özellikle 3 yıldır kışın dahi kurmadan hala yeşil kalıp biber veren bir kaç biber ilginç bir diğer özellik gösteriyor.

  

      Renk olarak güzel bir görünüm kazandıran balkon saksı çiçekleri ise oldukça neşeli, renk renk sardunyalar,Kıpkırmızı açan cam güzeli,Japon gülü,aslan ağzı,karanfil,sakız sardunya,çilli begonya,sıklamen,orkide,menekşe ve diğerleri karakış öncesi belki de sezonun son renk cümbüşünü oluşturuyorlar. Tabiki balkonun altında yatan köpeğimiz paşa ve arkadaşı diğer bir güzel görüntü.

   

  Şerefle yarattın şerefli yaşat,
  Bizi bu sıfattan ayırma Ya Rab,
  Ömrümüz son bulup bitince hayat,
  Bizi utandırma sen güldür Ya Rab.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş