BELGESELLER VE VAHŞET GÖRÜNTÜLERİ

............


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 04 Ağustos 2019 03:00
Okunma Sayısı : 1677
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

BELGESELLER VE VAHŞET GÖRÜNTÜLERİ

Günlük işlerini yapan anne çocuğuna gel sana güzel bir kanal açayım seyret diyor bak diyor bu kanalda ne güzel hayvanlar onları seyret, çocuk ilgiyle izlemeye başlıyor 5-10 dakika sonra çocuk ağlaya ağlaya annesinin yanına geliyor,
Anne  anne büyük kedi kuzuyu bağırtarak parçaladı ve diğer arkadaşlarıyla yediler. Bu çocuk için bu olay büyük bir travma.
Gerçekten çok sayıda TV kanalı var bunlardan bazıları gün içinde belgesel yayını yapıyor, bu belgesellerin çoğunda sanki hayvanların yemek saati programı gibi Aslanlar zebraları, yaban öküzlerini, domuzları, zürafaları, yaban mandalarını…,çitalar ceylanları, tavşanları…,timsahlar su içmeye gelen hayvanları, kurtlar koyunları, yaban keçilerini…. Gibi her hayvan başka bir hayvanı yiyor. Doğrusu da bu doğal yaşam içinde hayvanların yaşamlarını sürdürebilmesi için başka hayvanlarla beslenmesi gerekiyor, bunda yanlış yok esas yanlış olan bir hayvanın başka bir hayvanı yakalayıp bağırtarak parçalaması ve onu yemesinin kameraya çekilerek normal saatlerde gösterilmesi. Bu görüntüler bilimsel olarak eğitim kurumlarında gösterilebilir fakat normal televizyon kanallarında gösterilmesinin neye faydası vardır onu bilemiyorum. Birde önemli bir açıklama yapıyorlar bu durumu anlatırken, yırtıcı hayvanlar doğadaki hastalıklı, yaralı, yaşlı hayvanları yiyerek diğer hayvanlara hastalıkların yayılmasına engel oluyormuş. O zaman bunu seyreden bir kişi dünyadaki hasta, yaşlı, ve yaralı diğer insanlar da öldürülmeli mi diye düşünebilir.
RTÜK  Radyo televizyon Üst kurulunun bu konuyu tekrardan düşünmesi gerekir diye düşünüyorum. Vahşet görüntülerinin olduğu bu belgesellerin ya hiç yayınlanmaması veya  gece geç saatlerde ve şifreli kanallarda  yayınlanması daha uygun olacaktır.
Bu yazıyı yazmak nereden aklına geldi deniliyorsa; geçen günlerde  bir ilimizde 13-14 yaşındaki gençler hamile bir kediyi bir köpeğe parçalattırıyorlar bu canice vahşice olayı telefonla kameraya çekiyorlar yakalanınca da  ne oldu yani insan mı öldürdük… diyebiliyorlar. Bunu daha bir çok örneğini yine basın ve sosyal medyada görüyoruz, patileri kesilen kedi ve köpek yavruları, ağaçlara asılan, bağlanan kedi ve köpekler, araç arkasına iple bağlanarak sürüklenen köpekler … bunların sayıları daha da çoğaltılabilir. belgesellerdeki vahşi görüntüleri gören çocuklar onlara özenerek bir kediyi bir köpeğe parçalatıp o belgesellerin çekimini yapanlar gibi kameraya alıp görüntüleri yayınlayabiliyorlar.
 İnsanlar önceden böyle olaylar yoktu bunlar nereden çıktı, gençlik nereye gidiyor diye hayıflanırken örnek teşkil edecek  özendirecek görüntüler bir yerlerde mutlaka vardır.


Eğitimci-Yazar-Editör:Salih İLERİ
WhatsApp Haber-Bilgi hattı:05325084339
e-Posta:[email protected]




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş