BOŞ VERE BOŞ VERE BU HALE GELDİK

ONUN İÇİN BOŞ VERMEK YOK TEDBİRLİ OLMAK VAR.


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 28 Kasım 2020 03:00
Okunma Sayısı : 2131
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

 BOŞ VERE BOŞ VERE BU HALE GELDİK

Seksenli yılların sevilen bir şarkısı bu şekilde başlıyordu. Koronavirüs mikrobu Kasım 2019 da ilk Çin’de ortaya çıktığında Boş ver taaa Çin’den buraya ne zaman gelecek dedik 2 ayda dünyanın kabusu oldu. Ocak ve Şubat aylarında tek tük ülkemizde görülmeye başladı Mart ayında etkisini arttırdı ilk ölümler başlayınca çok korktuk hemen tedbirler aldık, sokağa çıkma yasakları falan  derken yaz geldi sıcaklar artmaya başladı gevşedik tedbirleri gevşettik. Turizmcilerin gönlü olsun diye kapıları açtık dünyanın dört bir yanından turistleri ülkemize davet ettik, Kurban Bayramımız geldi el öptük kucaklaştık, düğünler, nişanlar, kınalar, sünnetler, kutlamalar, cenazeler, mevlitler derken sosyal mesafeyi unuttuk maskeleri kollarımıza, kemerlerimize, kulak arkasın, burun altına astık bu günlere geldik.

 Korona virüsle mücadelenin en yoğun olması gereken bu dönemde siyasi partilerin Genel başkanlık kongreleri, il kongreleri, ilçe Kongreleri, Kadın Komisyonları kongreleri, Gençlik kolları kongreleri … ardı ardına yapılmaya başlanıldı. Kongrelerin sonunda katılımcıların bir çoğunda korona virüs  salgını görüldü.
 Kongrelerde  aslında pek de gerekli değildi, çünkü genelde genel merkezin önceden atadığı kişiler göstermelik seçime gidiyor sonuçta rakip olmadığı için seçime giren kişi bir oy da alsa seçiliyordu. Çok ta demokratik olmayan bir sistem. Önceden sonucu belli olan seçim için yüzlerce insan bir araya gelip yüzlerce kişiye bu illet hastalığı bulaştırdılar.

  Aslında Devletin en üst kademesinde görev yapanlar, Liderler, devlet adamları, siyasetçiler, spor adamları, sanatçılar… en çok dikkat etmesi gerekenler örnek olmaları gereken kişiler olması gerekirken maalesef  Mecliste bulunan 600 Milletvekilinin 100 den fazlası bu hastalığa yakalandı bazıları da yaşamlarını yitirdiler, sanatçılar, spor adamları, iş adamları gibi topluma örnek olan çok sayıda kişi bu illet hastalıktan yaşamını yitirdi.

Allah sonumuzu Hayır eylesin. Her gün hasta ve ölüm vakalarının hızla arttığını görüyoruz. Rabbimizin emri her nefis mutlaka ölümü tadacak, fakat tedbirli olmak bizim elimizde. Her gün bir tanıdığımız, sevdiğimiz insanların bu hastalıkla cebelleştiğini bazılarının da yaşamlarını yitirdiğini  üzüntü ile öğreniyoruz. Birkaç gün içinde bir kişi önce kendi sonra kayın babası sonra kendi babası peşi peşine bu illet hastalık nedeniyle vefat ettiler, başka bir yerde iki kardeş birer gün arayla aynı hastalıktan vefat ettiler, bunun gibi örnekler oldukça fazla.

 Öyle illet bir hastalık ki bir evlat vefat eden annesini veya babasını mezarına yerleştiremiyor, bir baba vefat eden çocuğunu mezarına koyamıyor. Tedbirler çerçevesinde çok az katılımlı birkaç kişi ile uzak mesafeli cenaze namazı kılınıp defin işlemini özel kıyafetli görevliler yapıyor. Allah sonumuzu hayır eylesin, bütün vefat edenlere Rabbim gani gani rahmet eyleyip şu an hastalıkla cebelleşenlere acil şifalar versin.

Bu illet hastalıkla en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarına ne kadar minnet etsek, teşekkür etsek azdır. Tamamı bu hastalıkla temas halindeler eve gelip eşinin yanına giremeyen , çocuğunu okşayıp sevemeyen sağlık çalışanlarımız var. Bazı sağlık çalışanlarını bu hastalık nedeniyle kayıp ettik Cümlesine Allah Rahmet Eylesin, şu an çalışanlara da kolaylıklar versin.

 Boş vermeye gelmiyor, herkes hasta olabilir, hastalık taşıyıcısı olabilir, en sevdiklerimize bu hastalığı taşıyıp onlara hastalık bulaştırabilir ölümüne neden olabiliriz,

ONUN İÇİN BOŞ VERMEK YOK
TEDBİRLİ OLMAK VAR.
HERKESE SAĞLIKLI MUTLU GÜNLER DİLEĞİYLE.

Eğitimci-Yazar-Editör: Salih Zeki İLERİ
Whats App Haber-Bilgi hattı:05325084339
e-Posta:[email protected]





LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş