ÇAKI GİBİ ASKER OLDULAR BİZDE VARIZ DEDİLER

BAZILARI YAPMAMAK İÇİN UĞRAŞIRKEN ENGELLİER BİZ DE VARIZ DEDİLER


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 13 Mayıs 2015 03:00
Okunma Sayısı : 4188
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



        Samsun'da 8 tanesi Alaçam'dan olmak üzere 33 engelli genç, bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın gururunu yaşadı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda, 'Temsili askerlik uygulaması' gerçekleştirildi. Samsun il merkezi ve ilçelerinden aileleri tarafından 19 Mayıs Kışlası'na getirilen 33 engelli temsili asker, ilk olarak kayıtlarını yaptırdı. Daha sonra elbiselerini alan engelli askerlere, eğitim alanları gezdirildi ve askerlerle birlikte eğitim yaptırıldı. Askerin kullandığı malzemelerin tanıtımının ardından, komutanlarla birlikte öğle yemeği yiyen engelli askerlere aileleri de eşlik etti.



           İlçemizde Öğretmen olarak görev yapan Fatma ve Mehmet Tezcan çiftinin oğulları Ömer Faruk TEZCAN'da Samsun Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkezinde 1 günlüğüne de olsa asker oldu.Ömer Faruk'un asker elbisesi içinde çakı gibi bir asker olduğunu gören anne ve babası oldukça duygulandılar ve grur duydular.Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim KAHVECİ tek tek engelli ask,fotoğraf çekindiler ve gerçek silahlarla atış yaptılar.


       Yemek sonrası düzenlenen törende ise kışlaya giriş yapan ilk 6 engelli askere, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, tarafından hediyeleri verildi. Düzenlenen yemin töreninin ardından engelli askerlere tezkereleri komutanlar tarafından verildi.


      Törende, engelli askerler adına Yasin Kurt, bir konuşma yaptı. Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci bir günlük askerlerine seslenerek, "Askerlik sadece Türk milletinin özünde ve ruhunda olan, ona dünya üzerinde yegane ordu millet olma onurunu bahşeden bir hasrettir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey, bunun ömür boyu haklı gurur ve onurunu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır.  Bugün bünyemize katılan yüreği ülke ve bayrak sevgisiyle dolu 33 gencimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak biraz önce huzurlarınızda yemin ettiler. Bu kutsal ocağa katılan her bir genç süresi ne olursa olsun burada bizim evladımız olur. Buraya katılan 33 evladımız da evladımız olmuştur" dedi.

Konuşmalarından ardından, program tören geçişi ile sona erdi



            Tebrik ediyor Ömer Faruk Tezcan'ı ve onun gibi engelli olmasına rağmen vatan millet aşkı ile vatan bekçiliğine soyunan tüm engelli kardeşlerimizi,ülkemizde kimileri,sahte çürük raporu alarak veya çeşitli nedenlerle vatan nöbetinden kaçarken bu kardeşlerimiz ihtiyaç duyulan her zaman bizlerde varız dediler.Sizlerle guru duyuyoruz.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş