ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100.YILI TÖRENLERLE KUTLANDI

18 MART 1915 ÇANAKKALE GEÇİLMEZ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 18 Mart 2015 02:00
Okunma Sayısı : 2473
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



           Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü tüm yutta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.İlçemiz Şadibey Camiinde 18 Mart sabah namazı sonrası Çanakkale Şavaşlarında Şehit Düşenler ve Gaziler için dua edildi.19 Mart Perşembe Akşamı yine Şadibey camiinde Akşam Namazı ile Yatsı namazı arasında Mevlid programı tertip edilecektir.


         İlçemizdeki resmi anma programları 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 09:00 da Çelenk Koyma töreni ile başladı.Çelenk Koyma töreni Şadiye Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi Bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde yapıldı.Çelenk Koyma töreninde Kaymakamlık,Garnizon Komutanlığı,belediye Başkanlığı,Adalet ve Kalkınma Partisi,Milliyetçi Hareket Partisi çelenkleri Atatürk anıtına sunuldu.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile çelenk koyma töreni sona erdi.



            18 Mart Çanakkale Zaferinin 100.yılı anma programı daha sonra Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Salonunda yapıldı.Saat 10:30 da başlayan programı Alaçam Karşıyaka İmam-Hatip Ortaokulu idareci,öğretmen ve öğrencileri hazırladılar.İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü programa katkı sağladı.Programa Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, Garnizon Komutanı Duran VURANOK, Belediye Başkanı Hadi UYAR, Cumhuriyet Savcısı Eyüp KARA, Alaçam Hakimi Ahmet CÖMERT, Alaçam Emniyet Müdür V. Erhan AKBULUT, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Bülent ŞENER, İlçe Tarım Müdürü Mehmet GÜREŞ, Tapu Müdürü İlhan KALELİ, Nüfus Müdürü Kemalettin TAŞDELEN, Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Radi ŞEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai TURAL ve Şube Müdürleri, Daire Amirleri, Sivil toplum kuruluşları, Öğretmenler, Öğrenciler ve kalabalık halk katıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal marşının Okunması ile başladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet Çelik yaptı.Programda Şiirler okundu,tiyatro gösterisi sunuldu,orotoryo ve korodan çeşitli kahramanlık türküleri dinlenildi.Program ödül törenleri ile sona erdi.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş