CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ VE SAMSUN MİLLETVEKİLİ NESLİHAN HANCIOĞLU’NUN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI:


Haber Kategorisi : Kutlama Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 10 Ocak 2022 11:09
Okunma Sayısı : 2037
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi


CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ VE SAMSUN MİLLETVEKİLİ NESLİHAN HANCIOĞLU’NUN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI:

Baskı, sansür ve sömürü son bulacak, 10 Ocak yeniden Basın Bayramı olacak

“10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren 212 Sayılı Kanun’la gazeteciler, kıdem, izin, ikramiye gibi çok değerli haklara kavuşmuş ve elde ettiği bu haklarla evrensel ilkeler temelinde nitelikli bir şekilde mesleklerini icra edebilme koşullarını elde etmişlerdir.

Ancak bugün gelinen noktada, evrensel ilkelere bağlı kalarak onuru ve namusuyla mesleğini yapan gazeteciler, bağımsız yayın yapan medya kuruluşları her geçen gün daha artan baskılar, ekonomik zorluklar nedeniyle zor bir sınav vermektedirler.

Sadece son dönemde yaşanan ekonomik krizde 12 binden fazla gazeteci işsiz kaldı, işini korumayı başaranlar ise açlık sınırında çalışmaya devam etmektedirler.

Yaşanan tüm bu zorluk ve baskılara rağmen inatla ve ısrarla ‘halkın haber alma hakkı’ için direnen basın emekçilerimiz ülkemizin aydınlık yarınları için umut ışığı olmaktadırlar.

Basın ve ifade özgürlüğünün sağlandığı, basın emekçilerimizin mesleki ve özlük haklarının güvence altında olacağı günlere en yakın zamanda kavuşacağımıza inancımız tamdır. 

Baskı, sansür ve sömürü son bulacak, 10 Ocak yeniden basın bayramı olacak!

Başta ahlaklı ve namuslu basın emekçilerimiz olmak üzere, doğru bilgiye ve tarafsız habere erişme hakkı olan tüm yurttaşlarımız için, bu 10 Ocak bir milattır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş