ÇİN BELASI KORONA VİRÜS.

......................


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 16 Nisan 2020 03:00
Okunma Sayısı : 2071
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

ÇİN BELASI KORONA VİRÜS.

Çinliler tarih boyunca ne zaman güçlendilerse insanlığın başına bela olmuşlar. Milattan Önceki yıllarda Orta Asya da yaşayan Türkler le savaşmışlar zaman zaman başarılı olmuşlar zaman zaman başarısız, Türk İmparatoru Mete Han tarafından büyük bir yenilgiye uğratılmışlar daha sonra Türklerin akınlarından korunmak için Çin seddini yapmaya başlamışlar çok uzun asırlar boyunca bu seddin arkasına saklanıp kalmışlardır.

Fırsat buldukça biraz güçlendikçe sinsi soğuk savaşlarla rakiplerini parçalayıp bölmüşler egemenlikleri altına almışlardır. Bunu da bize en iyi Göktürk Anıtları-Orhun Kitabelerinde o zamanın Vezirleri Kağanları yazmışlar Bu Çinlilere dikkat edin diye uyarmışlar fakat dikkate almamışız. Daha sonraki yıllarda Moğol İmparatoru Cengiz Han Çinlilere yine büyük bir ders vermiş fakat bu millet yine de uslanmamıştır.
Günümüzde Çin 1,5 milyar nüfusu ile büyük bir insan gücüne sahip bir ülkedir. Uzun yıllar dışa kapalı bir rejimle yönetilmiş özellikle son 25 yıldır politikalarında değişiklik yaparak ekonomik olarak dünya piyasasında kendini hissettirmeye başlamıştır. İnsan gücünün fazlalığı ve ucuz işçi maliyeti dünyanın sanayi devlerini yatırım yapmak üzere Çin’e çekmiştir. En iyi teknolojik ürünlerden, Bilgisayar, cep telefonu, elektrikli ve elektronik ürünler, otomotiv yedek parçaları, büro ve ofis malzemeleri, oyuncak tekstil ürünleri, doğal ve yapay ilaçlar, sarımsak tan soğana, cevize kadar tarım ürünleri ile dünya piyasasını ele geçirdiler... Ucuz ve kalitesiz hatta zararlı ürünlerini dünyanın bütün pazarlarına sundular. Çinlilerin bu çılgınca ilerleyişini ABD başkanı Turamp fark etti fakat geç kaldı.

Çin’in bir şehrinde oluşan ve şu anda dünyanın başına bela olan korona virüs dünyaya bu kadar hızlı nasıl yayıldı. Eğer Çinililer O ünlü seddin arakasında kalsalardı  bu hastalık bu kadar bulaşmazdı. Öyle bir salgın ki; Krallara, başbakanlara, sanatçılara, sporculara, ünlülere, zenginlere, fakir fukaraya herkese bulaştı. 3. Dünya savaşı petrol yüzünden su yüzünden çıkacak derken geçmişte Vebada, Koleradan, Hummadan, sıtmadan… biyolojik savaşlar çıkarken şimdi de Korona dan çıktı. Her gün binlerce insan hayatını kaybederken insanlık neye uğradığını şaşırdı. Dünya da ki bütün bilim adamları, istihbarat uzmanları bu hastalığın nasıl ortaya çıktığını nasıl bu kadar hızlı yayıldığını araştırırken insanlar evlerinde kendilerini adeta karantinaya almış durumdalar.

Ortada açıklanması gereken çok durum var ama bunlar resmi olarak belki de 50 belki de 100 yıl sonra netleşecek. Bu virüs nasıl elde edildi nasıl bulaştırıldı amaç neydi. Bu insandan insana mı bulaştı çeşitli ürünler vasıtasıyla mı bulaştırıldı. Bu salgın ile ilgili zamanında açıklama yapıldı mı. Çünkü uluslar arası sağlık örgütünün de kusurlu olduğu söyleniyor, bir ülkeye verilen hastalık tespit kitlerinde de korona virüsü olduğu söyleniyor. Etrafta çok fazla bilgi kirliliği var herkes şaşkın.

35 gündür evlerimizden çıkmıyoruz daha ne kadar da evlerde kalacağımız belli değil. Haberleri izlemekten psikolojimiz bozuldu. Bu gün dünya da ne kadar insan hasta oldu ve öldü, ülkemizde ne kadar hasta oldu ve öldü diye maç sonucu bekler gibi korona virüs sonuçlarını bekliyoruz. Laboratuvarlarda inceleme yapacak, aşı ilaç bulacak, hastanelerde hastalara şifa verecek Tıp bilim adamları doktorlarımız Televizyon kanallarında saatlerce korona virüs hastalığını anlatıyorlar sağ olsunlar artık anladık bu hastalığı ezberledik. Bu bilim adamlarımız Televizyonlardaki yorumlarını artık bıraksalar da gerçek işlerinin başlarına geçseler. Evlerinde oturup psikolojisi bozulan insanlar için Sosyologlar, psikologlar, psikiyatri uzmanları  Televizyonlardan halkın psikolojisini düzeltecek açıklamalar yapsalar iyi olacaktır diye acizane düşünüyorum…

Ne demiş Büyük Hükümdar
Kanuni Sultan Süleyman,

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,
Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi.

Rabbim herkese sağlıklı günler versin, her işin başı sağlık.

Eğitimci-Yazar-Editör: Salih Zeki İLERİ
Whats App Haber-Bilgi hattı:05325084339
e-Posta:[email protected]



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş