ÇİN İN DOĞU TÜRKİSTAN DA YAPTIĞI ZULÜM PROTESTO EDİLDİ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 09 Aralık 2022 23:58
Okunma Sayısı : 841
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

      Çin’in, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerine  uyguladığı zulüm artık son bulsun diye bu gün Ülkemizin  81 ilinde cuma namazı sonrası insanlık suçunu, işkenceleri, zulmü kınamak orada yaşayan kardeşlerimize dua ve destek vermek için Sivil Toplum Örgütlerinin önderliğinde çeşitli gösteriler ve basın açıklamaları yapıldı. 

  Çin Komünist Partisinin en son olarak salgın hastalığı bahane ederek evlere kapatarak diri diri yanmalarını seyrettiği vahşet olayını ve genel olarak Uygur Topraklarında uyguladığı asimilasyona bir kez daha tepki için bu gün Cuma namazı sonrası Samsun Büyük Cami bahçesinde basın açıklaması yapıldı, Basın Açıklamasına Memur Sen, Emekli memur Sen, Siyahareketi ve diğer sivil Toplum örgütlerinin idarecileri, yönetim kurulları ile vatandaşlar katıldı.

      Basın açıklamasında özet olarak;  Her zaman  Doğu Türkistan'ın yanında yer alacağız ve almaya devam edeceğiz. Çin'in yaptığı uygulamaları kınıyor, bu durum karşısında sessiz kalan Uluslar arası teşkilatlarında Çin'in işlediği suçlara sessiz kalmasını kabul etmiyoruz denildi.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş