GÜNDEME DAİR DEĞERLENDİRMELER

...........


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 19 Ağustos 2019 03:00
Okunma Sayısı : 2017
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

GÜNDEME DAİR

…Mübarek Kurban Bayramımızı coşku ile eda ettik. Her Bayramda olduğu gibi bu bayramda da gurbette yaşayan vatandaşlarımız İlçelerimize gelerek hem anne, baba, eş dost ve akrabalarını ziyaret ettiler hem de kurbanlarını kestiler. Gurbetçilerin ziyaretleri nedeniyle İlçelerimizde yoğun bir araç trafiği yaşandı. Özellikle gurbetçilerimizin geliş ve gidişleri sırasında yaşanılan trafik kazalarında kaybettiğimiz canlar bizleri oldukça üzdü Lütfen biraz daha dikkatli olalım.
…Kurban bayramı Tatili ve sonrası yakın zaman da görülmemiş bir düğün trafiği görüldü. Düğün, Nişan ve sünnet düğünlerinde büyük bir yoğunluk gözlendi. Öyle ki ilçemizde mevcut düğün alanları yetmedi tüm okul bahçeleri ve salonlarında sıra bulamayan vatandaşlar Yakakent ilçemizdeki düğün alanlarında düğün yapmak zorunda kaldılar. Bu durum İslamiyet öncesinden gelen iki bayram arasında düğün olmaz batıl inanışının bir sonucumu bilmiyorum fakat öyle ise oldukça yanlış bir uygulama.

…Geçtiğimiz günlerde Liselere yerleştirme ve Üniversiteye yerleştirme sonuçları açıklandı. Maalesef artık Alaçam ve Yakakent ilçelerimizde sınavla öğrenci alan lise kalmadı. Alaçam ilçesinden sadece bir okulumuzdan 19 öğrenci Fen Lisesi kazanmış çok güzel diğer ortaokullarımızla birlikte bu sayının oldukça yüksek olduğunu tahmin ediyorum. Alaçam ve Yakakent teki Ortaokullarda okuyup sınavda başarılı olan öğrenciler başka il ve ilçelerdeki sınavla öğrenci alan Fen Lisesi, Sosyal bilimler Lisesi, Güzel sanatlar Lisesi gibi okullarda eğitimlerine devam edecekler.
…Liselerin Üniversiteye yerleştirme sonuçları da açıklandı. Bir kaç öğrencinin sosyal medya hesaplarında 4-2 yıllık bazı üniversitelere yerleştiklerini öğrendik fakat geçmiş yıllarda olduğu gibi Okulların üniversite başarı listeleri bize ulaştırılmadı. Bu da acaba istenilen başarılar elde edilemedi mi sorusunu akla getiriyor. Tabi ki Liselerimizde haklı Ortaokuldan sonra Alaçam ve Yakakent’in en başarılı öğrencileri başka ilçe ve iller gittiğinden geriye kalanla bu kadar. Bir zamanlar Göçkün 75.yıl YİBO kapatılınca Fen Lisesi açılacak denilmişti maalesef bu konuda başarılı olunamadı…
…Alaçam muhtarlar Derneği ve Alaçam Ziraat Odasının birlikte organize ettiği diğer odalar ve Alaçamlı bürokrat ve iş adamlarının desteklediği Tarım festivali ve Yağlı Güreşleri Ramazan ayına rastlaması nedeniyle yapılamayan  Mayıs Hıdırellez Geyikkoşan yağlı güreşlerin yerini doldurdu. Güreşçi Katılımın oldukça yüksek olduğu güreşlerin izleyicisi de tribünlere sığmadı. Tertip edenleri tebrik etmekle birlikte protokol tribününde Başta Milletvekillerimiz olmak üzere göremediğimiz diğer kişilerden dolayı da üzgünüz.
…Alaçam belediyesi tarafında geçtiğimiz hafta içerisinde  üç etkinlik gerçekleştirildi.
1,Artık geleneksel hale gelen sünnet şenliği, Şenlik kapsamında 60  adet dar gelirli vatandaşın çocuğu sünnet ettirilerek erkekliğe adım atmalarının saplanması  alkışlanacak bir olaydı.
2.Geyikkoşan Mevkiinde Sosyal Tesislerin temelinin atılması. Mart ayı içerisinde aynı yerde aynı tesislerin temeli atılmış olması kafaları karıştırsa da geçerli bir nedeni vardır mutlaka.
3.17 Ağustos 2019 akşamı düzenlenen Müzik gösterisi. Ses sanatçıları Ayşe DİNÇER ve Neşe DEMİR’in solist olarak katıldığı gecede Alaçam’lı Enstrüman sanatçımız Adil ÇELEBİ’nin  saz sanatçılarının arasında olması bizi gururlandırdı. Alaçamlı diğer sanatçılarında bu gibi etkinliklere davet edilmesi güzel olacaktır. Sadece tarih olarak 20 yıl önce binlerce vatandaşımızı deprem felaketin kaybettiğimiz gecenin yıl dönümünde olması biraz yanlıştı.

Gelecek Gündem değerlendirmelerinde Buluşmak üzere…Hoçakalın.


Eğitimci-Yazar-Editör:Salih Zeki İLERİ
WhatsApp Haber-Bilgi hattı:05325084339
e-Posta:[email protected]




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş