İLÇELERDEN GELEN DOLMUŞLAR ARTIK SAMSUN MERKEZE KADAR GİDECEK


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 29 Aralık 2022 16:44
Okunma Sayısı : 812
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun Büyükşehir Belediyesi


     Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi vatandaşların ve minibüs esnafının yoğun ilgi gösterdiği muhteşem bir törenle açıldı.

15 yıl önce o dönemin idarecilerinin aldığı kararla ilçelerden gelen Halk Otobüsü ve Dolmuşların Samsun merkeze girişleri yasaklanmıştı. Alaçam, Bafra, Yakakent, Ondokuz Mayıs'tan giden araçlar Kurupelit Omü kavşağından içeri, Kavak, Havza, Asarcık, Vezirköprü, Ladik'ten gelen araçlar otogardan içeri, Çarşamba, Terme, Tekkeköy, Ayvacık, Salıpazarı'dan gelen araçlar Gülsan sanayiden içeri girmeleri yasaklanmıştı. İlçelerden gelen vatandaşlar kendi ilçelerinden geldikleri araçlardan inerek bir veye iki dolmuşa binerek şehir içinde işlerinim olduğu alanlara gidebiliyorlar bu da hem zaman kaybı şehir içi dolmuşlara binerek ek mali zarara neden oluyordu. 15 yıl süren bu işkence bu gün itibarı ile 29 Aralık 2022 günü sona erdi. Artık İlçelerden gelen araçlar İlkadım ilçesinde eski Kamyon garajı olarak bilinen yere açılan toplu ulaşım transfer merkezinin açılışıyla sona erdi.

     Açılışa, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Osman Kandıra, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçe belediye başkanları, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, STK temsilcileri, minibüsçüler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   Açılışta konuşan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, yaklaşık 15 yıldır süren bir sorunun çözülüyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Ulaşım sorunumuz artık sona erdi. İlçelerden gelecek vatandaşlarımız birkaç araç değiştirmek zorunda kalmayacak, tek bir araçla ulaşımını sağlayacaktır. Biz 15 yıldır bunun sıkıntısını yaşıyorduk. Hem şoför esnafımız hem halkımız için bugün mutluluk günüdür. Başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir olmak üzere bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BEKLENTİMİZ: ALAÇAM- YAKAKENT MİNİBÜSLERİNİN BAFRA MERKEZİNE GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMESİ AYNI HOŞ GÖRÜYÜ BAFRA BELEDİYE BAŞKANI HAMİT KILIÇ TAN DA BEKLİYORUZ....



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş