İSRAİL SAZANI İL MÜCADELE PROJESİ KAPSAMINDA AĞ DAĞITIMI YAPILDI


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 02 Kasım 2022 20:47
Okunma Sayısı : 1231
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

    🎏 İSRAİL SAZANI İL MÜCADELE PROJESİ KAPSAMINDA AĞ DAĞITIM TÖRENİ ❗️

⚓️İç Sularımızda büyük tehlike oluşturan, İsrail sazanı olarak bilinen balık türü ile mücadele amacıyla ilk defa İlimizde “ Samsun İsrail Sazanı İle Mücadele Projesi” hazırlanmış ve Dokap İdaresi tarafından desteklenerek 08/06/2021 tarihinde imzalanan protokol ile hayata geçirilmiştir.

⚓️Bu projenin amacı; söz konusu istilacı türün göllerdeki varlığının azaltılması ve baskın durumdan çıkarılması, bölge balıkçılarımıza ek gelir sağlanması İsrail sazanı ile mücadele amaçlı ilgili Su Ürünleri Kooperatiflerinin güçlendirilmesi, yem endüstrisi için alternatif bir kaynak olarak kullanılmasının teşvik edilmesidir. Ayrıca bu projede önemli bir hedefimiz; diğer iller tarafından örnek alınarak ülke geneline yayılması ve bu türe karşı ülke çapında mücadele edilmesini sağlamaktır.

⚓️Proje kapsamında 19 Mayıs İlçemizde yapılan dağıtım törenine; İl Müdürü İbrahim Sağlam, DOKAP Başlan Yardımcısı Şeref DEMİR, 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram KONUŞ, Balıkçılık ve Su Ürünler Şube Müdürümüz İcabi ÇAĞAN, İlçe Müdürü Galip BAYKAL, teknik elemanlar ve balıkçılar katılmışlardır.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş