İSRAİL SAZANI İLE MÜCADELE PROJESİ BAŞLATILDI


Haber Kategorisi : Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 15 Aralık 2021 23:39
Okunma Sayısı : 1272
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

   İSRAİL SAZANI İLE MÜCADELE PROJESİ

    Dokap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilerek hayata geçirilen projemiz Samsun İli, Kızılırmak Deltasında bulunan Balık Gölleri Lagün Kompleksi ve Altınkaya Baraj Gölü’nün Vezirköprü İlçesi sınırları içerisinde kalan 2. Avlak bölgesin su ürünleri istihsal hakkını kiralamak sureti ile faaliyet gösteren Kooperatifleri kapsamaktadır.

    İl Müdürü İbrahim Sağlam konuşmasında; "Bu projemizdeki amaç; bölge balıkçılarımıza ek gelir sağlaması İsrail sazanı ile mücadele amaçlı ilgili Su Ürünleri Kooperatiflerinin güçlendirilmesi söz konusu istilacı türün göllerdeki popülasyonunun azaltılması ve baskın durumdan çıkarılması, yem endüstrisi için alternatif bir kaynak olarak kullanılmasının teşvik edilmesidir. Bu nedenle, kârdan ziyade bu amaçlar göz önünde bulundurulduğunda ülkemiz ve bölgemiz için faydalı bir proje olacaktır. Ayrıca bu projenin uygulanmasında finansal desteğini esirgemeyen Dokap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na teşekkür ederim." dedi.

    Proje kapsamında yapılan Yörükler beldesinde gerçekleştirilen ağ dağıtımı ve bilgilendirme toplantısına İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü İcabi ÇAĞAN, Ondokuzmayıs İlçe Müdürü Galip BAYKAL, Bafra İlçe Müdürü Mehmet GÜREŞ, kooperatif temsilcileri, teknik elemanlarımız ve balıkçılarımız katılım sağlamışlardır. İl Müdürü SAĞLAM katkılarından dolayı DOKAP idaresine teşekkürlerini iletti.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş