KISSA DAN HİSSE ALMAK

YAAAAA SABIRRRR


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 24 Temmuz 2019 03:00
Okunma Sayısı : 1994
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

BİRİ KÖTÜ BİR SÖZ SÖYLEDİĞİNDE

CEVABINI MELEKLER VERİR

 

Günlük yaşantımızda bizi sinirlendiren, kızdıran, asabileştiren o kadar olayla karşı karşıya kalırız ki Çoğu zaman küfür, kötü söz ve benzeri hakaretler yağdırırız. Çünkü sinirlerimize hâkim olamayız bu durumlar karşısında olumsuz bir tepki vermezsek kendimizi aşağılanmış sayarız. Trafikte önümüze aniden direksiyon kıran kişiye, gereksiz yere korna ve müzik çalan kimselere, aynı apartmanda veya mahallede gürültü ve kargaşa çıkaran komşulara, haksız istekleri yerine gelmediği için sosyal medyadan çirkin söz, küfür vb. yazılar yazanlara, alış verişte size çürük mal verenlere,… bunlar saymakla bitmez genelde aynı karşılıkla cevap vermek isteriz. Bazen bu küfür ve atışmalar kavga boyutuna kadar gelir, adam bıçaklamalar, silahla adam vurmalar gibi çok acı bir sonuçla bitebilir.

Bu duruma ne yapabiliriz? Diyorsak Peygamberimiz Hz.Muhammed(S.A.V) döneminden bir kıssa ile örnek verelim.

Bir gün Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed(S.A.V) dostu Hz. Ebubekir (R.A) ile birlikte otururken içeriye bir adam geldi. Etrafına baktıktan sonra Hz. Ebubekir'in (R.A) yanına oturdu. Art niyetli ve bilinçli bir şekilde geldiği belli ki çok kötü  çirkin sözlerle Hz. Ebubekir'e saldırmaya başladı. Hakaret ederek, küçümsemeye çalışıyor, O nu tahrik ediyordu.
Hz. Ebubekir (R.A) sabırla dinledi. Hz. Peygamber
Hz. Muhammed (S.A.V)), bu saygısız insanın haddi aşan çirkin sözlerinden rahatsız olsa da müdahale etmedi sustu. Bu şahsın çirkin sözlerinden hayli rahatsız olmaya başlayan Hz. Ebubekir (R.A) belli bir süre sabretti sustuysa da dayamayıp ve cevap vermeye başladı. Hz. Ebubekir (R.A)  O şahısa cevap vermeye başlayınca Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) ayağa kalkarak orayı terk etti.. Hz. Peygamberin (S.A.V) gittiğini gören Hz. Ebubekir (R.A)) telaşlanır ve Peygamberimizin (S.A.V) arkasından koşar. "Ey Allah'ın elçisi. Sizi rahatsız edecek bir şey mi yaptım.Yanlış bir şey yaptıysam Allah'tan af dilerim." Hz. Peygamber (S.A.V) döner ve çok sevdiği dostuna şöyle buyurur: "Ebubekir! Adam sana hakaret edip sataşmaya başladığında sen sustun.
O esnada Yüce Allah'ın görevlendirdiği bir melek senin adına o adama cevap veriyor, sana da dua ediyordu.Sen sustukça melek seni savunuyor adama karşılık veriyordu. Ne zaman ki, sen de cevap vermeye başladın işte o anda o melek orayı terk etti ve şeytan oraya girdi. Ben şeytanın bulunduğu ortamda durmam. Benim orayı terk etmemin sebebi budur dedi."

Kötü söz şeytandandır. Biri kötü söz söylemeye başladığında, onun cevabını melekler verir. Şeytanın şerrinden ve kötü sözden Allah'a sığınmak gerekir.

Ne güzel ibret alınacak bir kıssa değil mi? Birine kötü bir söz, hakaret, küfür etmek istediğimizde bu kıssa aklımıza gelsin. Kötü söz sahibine aittir denilmektedir, ne de güzel söylenmiş. 

 

Eğitimci-Yazar-Editör:Salih İLERİ

WhatsApp Haber-Bilgi hattı:05325084339

e-Posta:[email protected]







LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş