KIZILIRMAK KUŞ CENNETİNDE KIZIL GERDAN KUŞLARI HALKALANIYOR


Haber Kategorisi : Doğa ve Hayvanlar
Yayınlanma Tarihi : 24 Ekim 2021 21:59
Okunma Sayısı : 1626
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun Valiliği

      OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezi'nce Kızılırmak Deltası'nda yürütülen kuş halkalama çalışmaları devam ediyor. Bu amaçla kullanılan yöntemler ve elde edilen bilgiler hem önemli bilimsel veri sağlar, hem de nitelikli gözlemciler ve araştırmacıların yetiştirilmesi için uygun ortamlar oluşturur. Kuş halkalama, kuşların yaşamları ile ilgili birçok bilinmezi ortaya çıkarmak üzere tüm dünyada kullanılan yaygın bir yöntemdir.

       OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezi'nce Kızılırmak Deltası'nda araştırılan ve halkalanan kuşlardan biride özellikle sonbahar ve kış dönemlerince yöremizede gelen halk arasında Abiş kuşu,köse kuşu da denilen Kızıl Gerdan kuşudur.

       Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Türkiye'nin önemli biyolojik zenginlik alanlarından ve en büyük deltalarından biri olarak UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan ve Türkiye'deki 487 kuş türünden 358'ine ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulundu.

OMÜ Ornitoloji Araştırma Merkezi Cernek Halkalama İstasyonunu ziyaret eden Vali Dağlı, kızılgerdan kuşunun halkalama işleminin aşamalı olarak nasıl yapıldığı hakkında yetkililerden bilgi aldı.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş