KURBAN DERİLERİNİ TOPLAYAN OLMAYINCA DERE KENARLARINA VE ÇÖPLERE ATILIYOR


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 21 Temmuz 2021 19:28
Okunma Sayısı : 1500
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

       Kurban Bayramı Ülkemizde en fazla Büyük ve Küçükbaş hayvanın kesildiği günler. kesilen hayvanların derileri genellikle hayır kurumları tarafından toplanır ve hayırlı işler için harcanırdı. Bir zamanlar kurban derisi toplama konusunda bazı kurumlarla deri toplayan hayır kurumları arasında müthiş bir mücadele olmuş bazı güçlerinin etkisi ile hayır kuruluşlarının topladığı deriler ellerinden alınmış günlerce medyanın ve siyasetin gündemi olmuştu.

       Günümüze de ise vatandaş kurban derisini verecek hayır kurumu bulamıyor, toplayanda olmayınca bilinçli vatandaşlar derilerini kurban çukurlarına gömerek yok ederken bazı sorumsuz insanlar dere, çay kenarlarına, çöp bidonlarına veya boş arazilere bırakarak hiçte hoş olmayan görüntüler ve pis kokular oluşmasına sebebiyet veriyorlar. Aynı durum kurban hayvanlarının bağırsak, işkembe ve diğer sakatatlarının da aynı ortamlara bırakılarak benzer görüntülerin oluşmasıdır.

         Deri milli servet ve deri sektörünün ekonomisinin önemli hammaddesi durumunayken neden bu duruma gelindiği sorusu sorulduğunda, havaların sıcak olması nedeniyle toplanan derilerin muhafaza edilmesindeki güçlükten dolayı alıcısı olmadığı söyleniyor.

        Dinimizin temizliğe çok önem verdiğini biliyoruz ve Kurban ibadetinin öneminin yanında kurbanın hiç bir uzvunun dışarıda bırakılmaması ve açılan kuyularla yok edildiğini biliyoruz. Kurban deri, işkembe, bağırsak, kemik ve sakatatlarını temizlik ve hijyen bakımından gelişigüzel ortamlara bırakmayalım, ibadetimizi yaparken başkalarını rahatsız etmeyelim.  



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş