LEYLEKLERLE KARTALLARIN SAVAŞI

.......


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 06 Ağustos 2019 03:00
Okunma Sayısı : 2159
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

LEYLEKLERLE KARTALLARIN SAVAŞI

Haber arşivlerini incelerken çok ilginç haberlerle karşılaşıyoruz. Bu ilginç haberlerden biriside Leyleklerle Kartalların Savaşı. Olur mu? böyle bir şey diyoruz ciddi ciddi olmuş yurt içi yerel de olduğu gibi yabancı haber ajanslarında da çıkmış bir haber.1934 yılı ülkemizin batı kesimi Aydın, Bursa, Balıkesir ve Trakya kesiminde yaşanmış bir olay. Anlatılanlara göre Kartallar  bazı Leylek yuvalarına saldırmışlar ve buradaki anne-baba ve yavru leylekleri parçalayarak yemeye başlamışlar. Bu durum karşısında Leylekler çevredeki leyleklerle birleşerek kartallarla savaşa başlamışlar. İnsanlar da kendi tavuk, ördek, kaz, kuzu hatta beşikteki bebeklere dahi saldıran kartallara karşı, bolluk bereket getirdiklerine inandıkları tarlalarındaki yılan, fare gibi ürünlere zarar veren kemiricileri temizleyen leyleklere destek vermişler, leyleklerle kartallar arasındaki savaşta yaralanan leylekleri tedavi etmişler, hatta bazen saldırı yapan kartallara karşı tüfekle müdahale etmişler, sonuçta iki taraftan zayiatlar olmasına rağmen bu savaştan Leylekler başarıyla çıkmış ve kartalları püskürtmüşler.
Göçebe yaşamalarına ve yılın sadece belli zamanlarında gelip yaşamalarına rağmen leylekler yuvalarını ve yaşama alanlarını bir araya gelerek ölümüne savunmuşlar. Günümüzde ülkelerinde iç karışıklık savaş çıktı diye evlerini, yurtlarını bırakıp işin kolayına getirip kaçanlar var. Bir Leylek kadar bile evini yurdunu savunamayanlar var. Milyonlarca insan yurtlarından kaçmak yerine savunma için mücadele etse  bu mülteci sorunu denilen olay yaşanmaz. Büyük Türk Milleti 1. Dünya savaşından sonra kaçmayı değil Kurtuluş Savaşı  yapıp kanının son damlasına kadar vatanını yurdunu Emperyalist işgalci güçlere karşı savunmuştur.
Günümüzde yaşanan göç durumu İslamiyet’in ilk  yıllarında yaşanan Hicret olayına benzemiyor. O zamandaki Muhacir ve Ensar durumu ile eş değer değil. Çünkü sevgili Peygamberimiz (SAV)Mekke’den Medine’ye Hicret ettiğinde amacı güçlenip tekrar Mekke’yi geri almak tekrar fethetmekti ve bunu da gerçekleştirdi. Şu anda göç edenlere bakıyoruz bir çoğunun ülkesini kurtarmanın derdi yok, zevk sefa içinde göç ettiği ülkede yaşamaya devam ediyor hatta bayramda seyranda ülkesine gidip oradakilerle hasret gideriyor ve geri dönüyor. Bu da  başka bir acı gerçek. Madem ülkenizde can güvenliği yok bayramlarda nasıl ülkenize gidebiliyorsunuz? can güvenliğinde sıkıntı yoksa niçin ülkenizde yaşamıyorsunuz? Söylenecek söz çok da devamı sonra....

Eğitimci-Yazar-Editör:Salih İLERİ
WhatsApp Haber-Bilgi hattı:05325084339
e-Posta:[email protected]




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş