MUHAMMED ALİ AKSU(YENİCE-DOYRAN) ORTAOKULU NİÇİN KAPATILIYOR


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 16 Ağustos 2024 22:03
Okunma Sayısı : 718
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

MUHAMMED ALİ AKSU(YENİCE-DOYRAN) ORTAOKULU NİÇİN KAPATILIYOR

         Alaçam İlçesinin Alaçam merkezden sonra ilk açılan ortaokulu olan Yenice Doyran Ortaokulunun kapatılacağı söylentisi veliler tarafından tepkiyle karşılandı. Konu ile ilgili sitemizi arayan veliler eski adı Yenice - Doyran yeni adı Muhammed Ali Aksu Okulunun ortaokulu kısmının kapatılarak Gökçeboğaz Ortaokuluna bağlanmasını kabul etmediklerini çocuklarının çok sayıda mahallenin merkezinde olan okullarına devam etmesini aksi takdirde çocuklarını Alaçam merkezdeki ortaokullara göndereceklerini dile getiriyorlar.

       1970 yılında eğitim ve öğretime açılan Yenice Doyran Ortaokulu Alaçam'da Alaçam lisesine bağlı olan orta okuldan sonra açılan ikinci ortaokuldur. Yenice, Doyran, Sarılık, Zeytin, Karlı, Toplu, Yeniköy, Habilli, Yukarıelma... köylerin merkezinde olup bu köylerde yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının taşımalı eğitim başlayana kadar yürüyerek gidip geldikleri okuldu taşımalı eğitim başladıktan sonra taşıma merkezli okuldu.54 yıllık geçmişinin büyük bir bölümünde ortaokul olarak eğitim veren okul 8 yıllık zorunlu eğitime geçişle birlikte ilk okul ve ortaokul olarak eğitim vermeye devam ediyordu.

         Alınan bilgilere göre Alaçam İlçe Milli, Eğitim Müdürlüğü okullardaki öğrenci sayılarının azalmasından dolayı Karahüseyinli İlk-Ortaokulunu Karahüseyinli orta kokulu, Soğukçam İlk-Ortaokulunu Soğukçam ilkokulu yaparak Karahüseyinli Okulunun ilkokul Öğrencilerini  Soğukçam Okuluna Soğukçam Okulunun ortaokul Öğrencilerini Karahüseyinli Okuluna taşıyacak,,

        Aynı durum Alaçam Muhammed Ali Aksu (Yenice-Doyran) okulunun ortaokul öğrencilerini Gökçeboğaz Okuluna, Gökçeboğaz Okulunun ilkokul öğrencilerini ise Muhammed Ali Okuluna taşıyacak.

       Konu ile ilgili basına açıklama yapan yetkililer 1. sınıf öğrencisi ile 8. sınıf öğrencisinin pedagojik olarak aynı lavabo ve ortamları kullanmasının uygun olmadığını eğitimde kaliteyi artırmayı çalışıyoruz diyorlar. Eğer öyleyse Etyemez Alpaslan Gül İlk-Ortaokulunda bu uygulamaya niçin gidilmediği akıllarda sorular oluşturuyor.


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş