MV.NESLİHAN HANCIOĞLU DEVLET HASTANELERİNDE RANDEVU KRİZİ

Hancıoğlu: "Sağlıkta 'dijital kaos' yaratan iktidar vatandaşı mağdur ediyor"


Haber Kategorisi : Sağlık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 30 Haziran 2022 14:32
Okunma Sayısı : 2087
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : CHP Samsun İl Başkanlığı


  Devlet hastanelerindeki randevu krizi...

Hancıoğlu: "Sağlıkta 'dijital kaos' yaratan iktidar vatandaşı mağdur ediyor"

Günlerdir, hastanelerden tedavi hizmeti almaya gelen vatandaşların MHRS üzerinden randevu alamadığına dikkat çeken Hancıoğlu, “Sağlıkta 'dijital kaos' yaratan iktidar vatandaşımızı mağdur ediyor. Anayasal bir hak olan 'sağlık hizmetine erişim hakkı', artık vatandaşımız açısından tarihe karıştı” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, günlerdir Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Samsun'da da devlet hastanelerinde yaşanan randevu krizi nedeniyle hem vatandaşın hem de sağlık çalışanlarının canından bezdiğini söyledi.

Personel yetersizliği nedeniyle kamu hastanelerinin, doktorların, sağlık emekçilerinin üzerindeki iş yükünün her geçen gün daha da arttığını, bu durumun sağlık hizmeti sunumunda ciddi aksamalara neden olduğunu, randevu sisteminin çökmesiyle birlikte bu krizin bir kaosa dönüştüğünü belirten Hancıoğlu, açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

"Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Samsun'da da devlet hastanelerinde büyük bir kaos yaşanıyor. İktidarın, 'isteyen istediği hastanede muayene olabilecek, randevu kuyruklarında saatlerce beklenmeyecek' diye pazarladığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi bugün artık her yönüyle iflas etmiştir. Hastanelerde tedavi sırasını bekleyen vatandaşlarımızın oluşturduğu fiziki kuyruklar, randevu alabilmek için telefon başında oluşan dijital kuyruklar bu iflasın kanıtıdır. Sağlıkta 'dijital kaos' yaratan bu iktidar vatandaşımızı mağdur etmiştir.

Hekimini yurt dışına kovan, emekçisine hak ettiği değeri vermeyen ve sağlığı ticarileştiren iktidarın bu sorumsuz tutumunun bedelini bugün, bir sağlık kenti olan Samsun ödüyor, bütün Türkiye ödüyor."



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş