MV.NESLİHAN HANCIOĞLU'NUN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI


Haber Kategorisi : Kutlama Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 07 Mart 2022 17:48
Okunma Sayısı : 2989
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Yayınladığı Mesaj:

"8 Mart, biz kadınların asırlar süren emek ve var oluş savaşının simgeleştiği tarihtir. 1857 yılının 8 Mart'ında Amerika'da yaşanan o acı olay; kadının, toplumsal yaşamın her alanında verdiği var oluş mücadelesi ve elde ettiği bütün kazanımların, alınteriyle, kanla ve gözyaşıyla elde edilen kazanımlar olduğunu tarihe not düşmüştür.

Biz kadınların, toplumsal yaşamın her alanında ve hayatlarımızın her evresinde karşı karşıya kaldığı eşitsiz ve ayrımcı koşullar, dün olduğu gibi bugünde en temel mücadele alanımızdır.

Bugün;

- Ülkemizde her 10 kadından 7’si eve hapsolup, ancak 3’ü istihdam piyasasında bulabiliyorsa,

- Çalışma imkanını elde eden kadınlara, güvencesiz koşullarda, esnek çalışma, kayıtdışı çalışma modelleri dayatılıyorsa,

- Emeğinin karşılığını tam ve eksiksiz olarak alamıyorsa,

- Mobbinge, istismara, tacize maruz kalıyorsa,

- Kadın olmanın bedelini canıyla ödüyorsa eğer,

o halde sorgulamamız gerek asıl nokta, bu adaletsiz sistemdir.

Sırf cinsiyetinden ötürü emeği sömürülen, hakları gasp edilen, şiddete maruz kalan, istismara uğrayan, katledilen kadınlarımız ve kızlarımıza karşı da büyük bir sorumluluğumuz olduğunu asla unutmamalıyız. Bu adaletsizliği yok edene dek var gücümüzle savaşmalıyız.

Bu düşüncelerle; emeğimizin, alın terimizin ve var oluş mücadelemizin simgeselleştiği gün olan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’müzü kutluyor; tarih boyunca bu uğurda mücadele veren, bedel ödeyen, hayatını adayan herkesi ve tabii, biz Türk kadınlarının sosyal, siyasal, ekonomik ve diğer bütün haklardan adilce yararlanabilmesi için yüreğini ortaya koyan, ulusumuzun büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, şükran ve minnetle anıyorum."



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş