NEVRUZ BAYRAMI ALAÇAM UMUTLU MAHALLESİNDE KUTLANDI

Nevruz Bayramı Kar Altında Kutlanıldı


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 22 Mart 2015 02:00
Okunma Sayısı : 3783
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

       Umutlu Mahallesindeki Nevruz Bayramı'na eski Bakan Kürşad Tüzmen, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, AK Parti Milletvekili Tülay Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kaymakamımız Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanımız Hadi Uyar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Alaçam Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu, Samsun-Sinop Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler, Alaçam Esnaf Sanatkalar Kredi ve Kefalet Kop. Başkanı Mehmet AYDOĞDU, Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat ÖZYILMAZ, Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Eroğlu , Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

  
      Program Umutlu Mahallesinin yetişkinlerinin sergilediği semah oyunu ile başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Kafkas Halk Oyunları Ekibinin sahnede sergiledikleri oyunlar davetliler tarafından alkışlandı. Umutlu Mahalle Muhtarı Satılmış Uçan açılış konuşmasında mahallenin geçmişi ile bilgi verdikten sonra asırlardır mahallelerinde demircilik mesleğinin sürdürüldüğünden söz etti. Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Eroğlu ise ’’Doğdukları baba ocaklarını unutmadıklarını ve baharın müjdecisi olan 21 Mart Nevruz Bayramını doğduğumuz köyde kutlamanın gururunu yaşamaktayız.’’dedi. Belediye Başkanımız Hadi Uyar, "Nevruz Bayramı'nı biz bugün karla karşıladık. Kar bir bereket. Nevruz Bayramı birkaç bin yıldan beri kutlanan, özellikle Orta Asya kökenli olan ulusların kutladığı bir bayram. Bu kadar soğuğa rağmen bu kadar kardeşlerimizin burada olması bu bayrama ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesidir" dedi.Alaçam Kaymakam Oğuz Alp Çağlar ise “Alaçam ilçemiz doğal ve kültürel zenginliğe sahip bir ilçe. İlçemize bağlı Umutlu Mahallesi de asırlardır örf ve adetlerin yaşatıldığı bir yerdir. Nevruz Bayramını burada kutlamanın ayrı bir yeri var bizim için.’’ diyerek sözlerini tamamladı.
       Milletvekili Tülay Bakır da “Nevruz Bayramı’nı biz bugün karla karşıladık. Lapa lapa yağan kara ve soğuk havaya rağmen bu kalabalığın ve davetlilerin buradan ayrılmamaları Nevruz Bayramına gösterdikleri ilgidir.’’ dedi. Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu ise “Bugün burada Alaçam İlçesine bağlı Umutlu Mahallesinde bir ilki hep birlikte yaşıyoruz. Ulusal düzeyde kutlanan bir bayramı bir köyümüzde yapıyoruz. Bu Türkiye tarihinde de ilktir. Güzel bir bayram kutlaması oluyor. Türk dünyası için özel bir anlamı olan bu Nevruz günü dünya coğrafyasında büyük bir alanda kutlanıyor. Bugün hepimizin ortak bayramı ve sevinç günüdür. Herkese kutlu ve umutlu olsun.’’ dedi.
Konuşmalardan sonra ise protokol tarafında Nevruz ateşi yakıldı. Tarihi eski körükte ısıtılmış demir dövüldü. Ateş üzerinden atlanıldı, dilekler tutuldu. Nevruz konulu şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program sonunda Alaçam Kaymakamlığı ve  Belediyemiz tarafından davetlilere yemek ikramı yapılarak program son buldu.















































LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş