OMÜ DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER TAÇLANDIRILDI

OMÜ DE MEZUNİYET TÖRENİ


Haber Kategorisi : Eğitim Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 17 Haziran 2019 03:00
Okunma Sayısı : 3561
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi



       Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) başarılarıyla ön plana çıkan, dereceye giren öğrenciler mezuniyet töreni Öğrenci Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleşti.

Törene; Vali vekili Hasan Öztürk, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Fakülte dekanları, Meslek Yüksekokulları müdürleri, akademisyenler, aileler, fakülte ve bölümlerde dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.



Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç Dereceyle bitiren öğrencileri kutlayan Bilgiç sözlerine mezunlara hitaben sözlerine şöyle devam etti: “Sevgili öğrencilerimiz sizler üniversiteyi dereceyle bitirdiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum. Elbette bunun yanında mezun olan tüm öğrencilerimizi de kutluyorum. Derece yapan öğrencilerimizi Üniversitemize ve ailelerine yaşattıkları onur ve haklı gururu kutlamak için birlikteyiz. Aldığınız diplomalar ve yaptığınız dereceler bilginin anahtarını veriyor. Sizler dereceye girerek altın anahtara sahip oldunuz. Bu anahtarla kapıyı açmak o kapıdan girerek çalışmak ve üretmek sizlere kalmış, var olan bilgi ve becerilerinizi geliştirmek ve yeni bilgi ve beceri kazanmak için kendinizi geliştirmeye hep devam ediniz.Rektör Bilgiç “Ondokuz Mayıs Üniversitesinin kurulduğu yıldan günümüze kadar mezun ettiği toplam mezun sayısı bu yıl mezun ettiğimiz 10 bine yakın öğrencimizle birlikte 170 bine ulaştı. 55 bin civarında mezun öğrencimizin yüzde 10’u uluslararası öğrencidir. 104 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerimiz sebebiyle son iki yılda eğitim ihracatında ikincilik ve üçüncülük ödülleri aldık. Akredite bölüm sayımız 6 katına çıktı, bu sayı her yıl artmaktadır. Üniversitemiz, dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) sıralamasında 1001 üniversite arasında yer almaktayız. Hedefimiz Türkiye’de ilk 10, dünyada ilk 500 üniversite arasında yer almaktır. Mezunlarımızın başarıları defalarca ispatlanmış olan Üniversitemiz 2018 yılında da mezunlarının başarılarıyla gurur dolu günler yaşamıştır dedi.Konuşmalarının ardından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarda ilk üç dereceyi alan öğrencilerin diploma ve ödüllerinin takdim törenine geçildi.

      Alaçam-Yakakent Posta İnternet sitesi kurucusu ve editörü Serhat Celil İLERİ  2011 yılında hobi olarak başladığı İnternet sitesi yapımı ve editörlüğünü daha sonraki eğitim yaşantısında geliştirdi,Ortaöğretim sonrası OMÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümününe yerleşti ve 4 yıllık eğitimi sonrası Derece ile Okulunu bitirerek Bilgisayar Mühendisliği Diplomasını alarak mezun olmuştur.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş