OMÜ-TTO'DAN PATENT LİSANS PROGRAMINDA YÜZDE YÜZ BAŞARI


Haber Kategorisi : Bilimsel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 13 Temmuz 2021 00:21
Okunma Sayısı : 3099
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Diğer

OMÜ-TTO’dan Patent Lisans Programında yüzde yüz başarı


TÜBİTAK’ın üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasını sağlamak için TEYDEB Yenilik Destek Programı kapsamında yürürlüğe koyduğu 1702 Patent Lisans 2021-1 çağrı sonuçları açıklandı.  

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, TÜBİTAK 1702 Patent Lisans 2021-1 çağrısına sunduğu 2 projesi de TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Türkiye genelinde toplam 18 proje desteklenirken Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2 proje başvurusunun da onaylanmasıyla yüzde yüz başarı sağladı. Aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi bu başarısıyla adını 1702 çağrısında en fazla başvurusu kabul edilen üniversiteler arasında ilk 3’e yazdırdı.

Patent Lisans çağrısına, Mertech İleri Teknoloji Malzemeleri A.Ş. ve Oluşum Cerrahi Aletler San. ve Tic. Ltd. Şti. ve OMÜ ortaklığında iki proje ile başvuru yapan OMÜ TTO’nun projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenerek OMÜ akademisyenlerinin buluşlarının ticarileştirilmesi ve lisanslanması konusunda başarılı bir adım atılmış oldu. 

OMÜ TTO, bundan sonraki süreçte akademisyenlerin buluşlarının ticarileştirilmesi ve lisanslanması için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini ve bir sonraki çağrı döneminde de aynı başarıyı yakalamak istediklerini belirttiler.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş