PELİTBÜKÜ DÜRTMEN YAYLASI KARAKUCAK GÜREŞLERİ VE KEŞKEK FESTİVALİ YAPILDI


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 02 Temmuz 2023 12:54
Okunma Sayısı : 738
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

PELİTBÜKÜ DÜRTMEN YAYLASI KARAKUCAK GÜREŞLERİ VE KEŞKEK FESTİVALİ YAPILDI

          Alaçam Pelitbükü Goğuzlular derneği tarafından 3. düzenlenen Dürtmen Yaylası Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü yapıldı. Şenliklere tüm boylarda 120 güreşçi katıldı. Yapılan Başpehlivanlık güreşlerinde 1. Serdar Çavuşoğlu, 2. Yalçın Sözen,3. Fatih Kambur 4. Mesut Aşkın oldu. Ağalık yarışmasında Yüksel Delen 555 000 TL ile kazandı.

        Etkinliğe Kurban Bayramı nedeniyle özellikle gurbetten izne gelen vatandaşların da yoğun katılımlarıyla ilgi büyüktü. Bayram tatili nedeniyle baba ocağına gelen vatandaşlar yapılan bu etkinliklerde bir araya gelerek hasret giderdiler bol bol hasbıhal ettiler. Etkinlikte Keşkek Ustaları tarafından Hereniler dolusu pişirilen Keşkek davetlilere ikram edildi.

        Dernek Başkanı Hikmet Çetin yaptığı konuşmada ; Bugün üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz Pelitbükü Dütmen Yaylası Karakucak Güreşleri ve Keşkek Festivali’ne katılan İlçe Kaymakamımız  Fikret Zaman, Belediye Başkanımız  İlyas Acar, İlçe Garnizon Komutanımız  Yüzbaşı Yaşar Görmez, Siyasi parti ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerine, isimlerini sayamadığım bütün iş adamlarına, gelen bütün köylülerimize ve dernek yönetimimize emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimizi sunarız. Bugünkü Güreş Ağalığımızı 550 bin tl’ye alan Yüksel Delen ağamıza da ayrıca teşekkür ederiz.




LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş