SAMSUN DA 31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ KUTLANDI

'BAŞARABİLİRSİN'


Haber Kategorisi : Sağlık Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 31 Mayıs 2021 15:59
Okunma Sayısı : 1586
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

          Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, protokol üyeleriyle birlikte farkındalık oluşturması amacıyla düzenlenen 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinliğine katıldı. 

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu tarafından 2021 yılında Bağımlılıkla Mücadele Seferberliğinin hayata geçirildiğini, bu anlamda İlimizde tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amacıyla Mayıs ayı başında 'BAŞARABİLİRSİN' temasıyla ilk adımların atıldığını belirten  Vali, 'Biz Samsun olarak bugün, dünyada 8 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine; 700 milyon çocuğun sigara dumanına maruz kalarak çeşitli hastalıklar yaşamasına neden olan bu sinsi düşman karşısında; vatandaşımızın da desteğiyle tüm kamu kurumlarımızla birlikte yeniden bir mücadele başlatıyoruz ve tüm Samsunluları da bu mücadelede yanımızda yer almaya davet ediyoruz.' dedi.

Ayrıca, çocuklarımızı, gençlerimizi tuzağına düşüren; onları kendine bağımlı hale getiren; sadece sağlığımızı değil, ailemize sunmamız gereken maddi imkânları da elimizden alan bu düşmana karşı tıpkı koronaya karşı yaptığımız gibi güç birliği yapmamız gerektiğini belirten  Vali, 'Biz devlet olarak Sağlık Bakanlığımızın Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattıyla; Kamu Hastanelerimizin Sigara Bırakma Poliklinikleriyle; Yeşilay’ımızın Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle 7 gün 24 saat bu mücadelede vatandaşlarımızın yanındayız.  Siz de yanımızda yer alın, sağlığımıza kast eden bu düşmanı hep beraber yenelim. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ve Valiliğimiz tarafından başlatılan bu kampanya inşallah bunun ilk adımı olsun.' dedi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş