SAMSUN DA YILIN AHİSİ ALAÇAM DAN NECDET HACIYUNUZ


Haber Kategorisi : Alaçam Haberleri
Yayınlanma Tarihi : 16 Eylül 2021 19:31
Okunma Sayısı : 1458
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

    SAMSUN'DA YILIN AHİSİ ALAÇAM LI 51 YILLIK TERZİ NECDET HACIYUNUZ

       "Ahilik Kültür Haftası" etkinlikleri kapsamında Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında kutlama programı düzenlendi. Yılın ahisi Samsun'un Alaçam ilçesinde 51 yıllık terzi Necdet Hacıyunuz oldu.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 34. düzenlenen "Ahilik Kültür Haftası" etkinlikleri kapsamında Samsun ilinde yılın ahisi Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı 51 yıllık terzi Necdet Hacıyunuz seçilerek Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında kutlama programına katıldı. 34. Ahilik Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağı kaftanlarını giydi. 

       Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Esnafı anlamak için biraz empati yapmak lazım. Korona ile mücadelede buradan 2 - 3 kere toplantı yaptık. Esnaf mağduriyetleri nasıl daha fazla olmasın ne yaparız ne ederiz şeklinde epey toplantılar yaptık. Zorlu bir süreci hep birlikte geçirdik. İnşallah devamı gelmez. Tüm temennimiz budur. Ahilik sözde değil özde olan konulardır. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' düsturunun devamıyız. Bunun yanında komşu dükkan daha siftah yapmadı diyen bir medeniyetin devamıyız. Bunları hiçbir zaman unutmadan yolumuza devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

YILIN AHİSİ NE KAFTANI GİYDİRİLDİ

      Konuşmalarının ardından Vali Dağlı ve beraberindekiler "Yılın Ahisi" olan 51 yıllık terzi Necdet Hacıyunuz'a kaftanını giydirdi, kuşağını taktı. Kutlama ahilik pilavı ikram edilmesiyle son buldu. Kutlamalara  Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Özyılmaz ve yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. 

Kaynak: İsa ŞENTÜRK


LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş