SAMSUN VE SİNOP İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 07 Mart 2021 11:57
Okunma Sayısı : 2466
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

         Sağlık bakanlığı tarafından 27 Şubat-5 Mart 2021 tarihleri arasında Ülkemiz genelinde iller bazında 100 bin kişide ortalama vaka sayısı oranına göre Karadeniz bölgesi bölge bazında birinci,Samsun 348,36 iller bazında birinci Sinop 314,15 ikinci sırada yer alıyor,bu iki ilimiz bir haftada vaka sayısını ikiye katladı.Tüm doğu Karadeniz kıyı illerimizde ise vakalar iki yüzün üzerinde.Uzmanlar bu durumun nedenlerini araştırıyor.

        Geçen hafta içinde traji komik bir haber Sinop'tan gelmişti.Bir vatandaş 6 gün içinde 41 haneyi ziyaret etmiş 200 kişiye koronavirüs hastalığı bulaştırmış,eğer doğru ise vay halimize,Halen bu işin ciddiyetini kavrayamayanlar var.Halen böyle bir hastalık yok ölenler yüksek ateşten ölüyor diyebilecek kadar salgını hafife alanlar var.Evet yüksek ateşten,kalp krizinden ve benzeri sebeplerden son günlerde ölüm artışları var da bunu körükleyen nedir diye düşünmüyor.Bir hafta içinde Samsun ve Sinop'ta vakalar ikiye katlanırken aman ne olacaksa oraya varır,atın ölümü arpadan olsun,Allah'ın verdiği ömürden daha fazla mı? yaşayacağız gibi boş lakırdı yapanlar başkalarının sağlığını hiçe sayıyorlar.

      Sokağa çıkma yasağını çeşitli izin belgeleriyle delip,define aramaya,av yapmaya,piknik yapmaya,eş dost ziyareti yapmaya... daha bir çok etkiliğe gedenler bir yıldır okullarından uzakta kalan öğrencilerimizin geleceğini kararttıklarının farkında değiller.Daha okullarına heyecanla yeni başlayan çocuklarımız böyle giderlerse okullarına alışamadan yeniden tatile girmek zorunda kalacaklar. 



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş