SASKİ DEN SUYA % 15 İNDİRİM GELDİ


Haber Kategorisi : Güncel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 25 Mayıs 2024 23:27
Okunma Sayısı : 415
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Samsun Büyükşehir Belediyesi

SASKİ DEN SUYU % 15 İNDİRİM GELDİ

        SASKİ 2024 yılı 1’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsunlu hemşehrilerimizin su kullanımını daha uygun hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle bugünkü genel kurulumuzda mesken abonelerinin su satış bedelinde yüzde 15 indirim yapılmasına karar verdik. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2024 yılı 1’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak ilk iki yıl görev yapmak üzere SASKİ Genel Kurulu 1. ve 2. Başkan seçimleri ile komisyonlara üye seçimleri gerçekleştirildi. Ayrıca SASKİ Genel Müdürlüğü'nün 2023 yılı denetçi raporu ve Faaliyet Raporu Genel Kurula sunuldu. 

Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda yapılan Genel Kurul toplantısında Faaliyet Raporu ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Dr. Bahattin Yanık sunum yaparak meclis üyelerini bilgilendirdi. Toplam 9 maddenin görüşüldüğü kurulda komisyon ve başkanvekillerinin belirlendiği maddeler ile raporların okunduğu 6 gündem maddesi karara bağlandı. Su tarifesine indirim teklifinin de yer aldığı 3 madde ise görüşülmek üzere komisyona havale edildi. 

"YÜZDE 15'LİK İNDİRİM TEKLİFİMİZ HAYIRLI OLSUN"

İçme suyuna yüzde 15’lik bir indirim uygulayacaklarını ifade eden Başkan Halit Doğan, “Mesken içme sularındaki tarifede yüzde 15’lik indirim teklifimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu indirimi yaparken şunu amaçladık; az kullananın az ödediği bir sistemi hayata geçirelim dedik. Su sadece parası ödemekten dolayı rahatsız olmamız gereken bir şey değil. Su aynı zamanda geleceğe taşımamız gereken bir varlık. Gereksiz yere kullanılan her su gelecektekilerin hakkından almak anlamına geliyor. Kademeli su sistemine geçerken hem fiyat indirimini hem de su tasarrufunu düşündük. Bu indirime rağmen insanların dar gelirli olmalarından kaynaklı olarak faturayı ödemede sıkıntı çekenlere sosyal yardım olarak da yanlarında olacağız” dedi.



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş