SOKAK LAMBASI CİMER SAYESİNDE TAMİR EDİLDİ


Haber Kategorisi : Kendi Penceremden Gördüğüm
Yayınlanma Tarihi : 14 Ağustos 2022 11:27
Okunma Sayısı : 1333
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

SOKAK LAMBASI CİMER SAYESİNDE TAMİR EDİLDİ


Elektrik hatları yer altına alındı sokak aydınlatma lambaları daha modern bir şekilde yenilendi oh bunlar güzel gelişmelerdi. Fakat yapılan yeni sokak aydınlatma lambası birkaç gün sonra yanmamaya başladı. Tamir edilir, kontrol edilir diye birkaç ay bekledik fakat nafile kimsenin ilgilendiği yok, gerek komşular ve biz ilçemizde elektrik dağıtımı ve tahsilatını yapan kurum yetkililerine durumu sözlü olarak ilettik ‘’ siz şirketin merkezindeki şu numaraya arıza bildirimi yapın, biz oradan gelecek emirle gerekeni yaparız’’ dediler. İlk arıza kaydını denilen numaraya yaptık tamam cevabını aldık fakat bir ay geçmesine rağmen ilgilenen olmadı ve ikinci aynı yere arıza kaydı verdik’’ tamam arıza kaydınız alındı en kısa sürede ilgilenilecektir’’ denildi yine aradan bir ay geçti gelen giden olmadı. Artık başka yapacak bir şey kalmadı son çare olarak konuyu CİMER’e yazmak zorunda kaldık. Cimer çok yoğun galiba 20 gün sonra talebiniz ilgili kuruma bildirilmiştir diye cevap geldi ve aynı gün ilçedeki Elektrik dağıtımı ile ilgilenen kurumdan arandım ve akşam saatlerinde gelip arıza giderildi.

 4-5 ay süren arıza sadece 1 dakika da tamamlandı. Yapılan iş enerji dağıtım kutusu açılarak içerideki bir düğmeye basıldı o kadar. Tahminime göre atan bir sigorta veya anahtar düğmesi yukarıya kaldırıldı sonuç işlem tamam. 

Düşününce değer miydi diyorum bir anahtarın aşağıdan yukarıya kaldırılması için Cimer’den mi talimat gelmeliydi. Günümüzde teknoloji çağı yaşanırken işlemler bu kadar mı uzatılmalıydı. Eğer böyle olacaksa 112 gibi bir servis Cimer’e de kurulsun vatandaş tüm istek, talep ve şikayetlerini direk oraya yapsın. O zaman sorunlar daha hızlı çözülür. Fakat Kurum, kuruluş ve yerel alanda bulunan yönetici ve idarecilere de ihtiyaç kalmaz. 

Düşünüyorum da  Cimer’e yazılacak o kadar çok konu var ki bunları sırasıyla yazacağız. Çöp sorunu, gürültü kirliliği sorunu…daha bir çok konu, aslında biz bunları yazılı haber veya sosyal medyadan görüntülü olarak duyuruyoruz ve bunları ilçede etkili siyasi parti temsilcileri ve bazı yetkililerin izlediklerini görüyoruz fakat aman bana necilik bana dokunmayan yılan bin yaşasın aman ben kimseyle kötü olmayayım, bir gün benim bunlara işim düşer oy kaygısı vb. nedenlerle kimsenin umurunda değil gibi görünüyor.

 Atalarımız ‘’Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz’’ demişler,  

Eğitimci-Yazar-Editör: Salih Z. İLERİ

e-Posta:[email protected]



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş