TEKNOLOJİ VE YENİLİK ODAKLI İŞ FİKİRLERİNİZE 200 BİN TL HİBE BİGGSAMSUN’DA!


Haber Kategorisi : Bilimsel Haberler
Yayınlanma Tarihi : 29 Nisan 2021 16:00
Okunma Sayısı : 3297
Haberin Yazarı : Yönetici
Haberin Kaynağı : Site Yönetimi

TEKNOLOJİ VE YENİLİK ODAKLI İŞ FİKİRLERİNİZE 200 BİN TL HİBE BİGGSAMSUN’DA!

 

TÜBİTAK 1512 BİGG destek programı 2021 çağrısı içerdiği yeniliklerle yeni dönem başvuruları başladı! 

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’nın (Bireysel Genç Girişim-BİGG) 1. Aşama uygulayıcı kuruluşu olan Samsun Teknopark, bölgemizdeki akademik çalışmaların hem ülkemize hem de araştırmacıya ekonomik değer kazandırması için çalışmalarına yeni dönemde de devam etmektedir. 

Samsun Teknopark tarafından 2018 yılı ikinci yarısından beri yürütülmekte olan BiggSamsun Programı ile toplamda 377 iş fikri başvurusu alınmış olup uygun bulunan 190 iş fikrine; İş Modeli Oluşturma, İş Planı Hazırlama, Sunum Teknikleri ve Tecrübe Paylaşımı (Mentorluk) eğitimleri verilmiştir. Projelerin TÜBİTAK’a iletilmesine kadar olan tüm süreçte girişimcilere tamamen ücretsiz hizmet sunulan bu program kapsamında 8 girişimci hibe almaya hak kazanmıştır.

TÜBİTAK tarafından başarılı bulunan iş fikirlerine 200 bin TL ye kadar %100 hibe desteği %40 ön ödeme avantajı ile sağlanacaktır. Ayrıca hibe desteği almaya hak kazanan girişimciler 1 yıl süreyle Samsun Teknopark Kuluçka Merkezi’nde ücretsiz ofis kullanma imkanına sahip olacaktır. 

Yeni dönemde de BiggSamsun başvuruları online olarak www.biggsamsun.com adresinden alınmaktadır.

Son Başvuru Tarihi: 30 Haziran 2021

BİGGSAMSUN’A KİMLER BAŞVURABİLİR?

Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikrine sahip olan, 

Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci,

Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişi

BİGGSAMSUN’A KİMLER BAŞVURAMAZ?

Açık öğretim fakültesi mezunları, 

Daha önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknogirişim ya da TÜBİTAK'ın 1512 Programından destek alanlar,

Başvuru yapılan tarihte herhangi bir şirketin ortaklık yapısında olan kişiler veya şirket sahipleri başvuramaz.

BAŞVURU ALANLARI

Akıllı Ulaşım (İnsansız Hava, Kara ve Deniz Araçları, Otomotiv ve Yan Sanayi, Otonom/Elektrikli Araçlar, Yol Güvenliği vb.)

Akıllı Üretim Sistemleri (Endüstriyel Bilişim, Katmanlı/Hızlı Üretim, Makina İmalat, Otomasyon, Robotik, Yüksek Performanslı Malzemeler vb.)

Enerji ve Temiz Teknolojiler (Akıllı Binalar, Akıllı Şehirler, Atıktan Enerji, Biyoenerji, Çevre,  Enerji, Enerji Depolama, Enerji Verimliliği, Malzeme/Kimya Teknolojileri, Yenilenebilir Enerji, vb.)

İletişim ve Sayısal Dönüşüm (Bilgi Güvenliği, Bulut Bilişim, Büyük Veri, Eğitim, Elektronik Sistemler, Giyilebilir Teknolojiler, IOT, İletişim, Ölçme-Test-Analiz, Karar Destek Yazılımları, Mobil Uygulamalar, Sanal/Artırılmış Gerçeklik, Ses/Görüntü/Metin İşleme, Turizm Teknolojileri, Web Uygulamaları, Yapay Zeka, vb.)

Sağlık ve İyi Yaşam (İlaç, Tanı ve Analiz Kitleri, Biyomalzeme, E-Sağlık, Tıbbi cihazlar, Spor Teknolojileri, Kozmetik, vb.)

Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme (Su Verimliliği, Tohum, Akıllı ve Temiz Tarım, Fonksiyonel Gıda, Gıda Güvenliği, Gıda Güvenilirliği, Su Ürünleri, Bitki Sağlığı, Hayvan Sağlığı ve Refahı, vb.)

Son Başvuru Tarihi: 30 Haziran 2021 

Detaylar ve Başvuru için: www.biggsamsun.com



LinkedIn'de Paylaş
'de Paylaş
Telegram'da Paylaş
WhatsApp'da Paylaş